Smrt kolesarjem! In tekačem tudi

Ker sem glih s kolesa. Tole se rola po omrežjih. Najbrž je izmišljeno, je pa dobra zgodba. Logika štima.

Generalni direktor Euro Exim Bank Ltd. je ekonomiste spodbudil k razmišljanju, ko je dejal:

Kolesar je katastrofa za gospodarstvo države: ne kupuje avtomobilov in si ne sposoja denarja za nakup. Ne plačuje zavarovalnih polic. Ne kupuje goriva, ne plačuje potrebnega vzdrževanja in popravil. Ne uporabljaja plačljivega parkiranja. Ne povzroča resnih nesreč. Ne potrebuje avtocest z več pasovi in se ne zredi.

Zdravi ljudje niso niti potrebni niti koristni za gospodarstvo. Ne kupujejo zdravil. Ne hodijo v bolnišnice ali k zdravnikom. BDP-ju države skoraj nič ne prispevajo.

Nasprotno, vsaka nova restavracija McDonald’s ustvari vsaj 30 delovnih mest: 10 kardiologov, 10 zobozdravnikov, 10 strokovnjakov za prehrano in tudi ljudi, ki delajo v sami restavraciji.

Izberite previdno: kolesar ali McDonald’s? Vredno je razmisliti.

PS: Hoja ali tek sta še slabša. Pešci in tekači niti koles ne kupujejo.

K temu je treba dodati še, da koesarji, tekači, hribolazci itd. še dlje živijo in dlje časa “vlečejo penzije” iz pokojninske blagajne ter s tem vrtajo še večjo luknjo v proračune.

Smrt rekreativcem! Tej družbeno neodgovorni zvrsti človeških bitij.

😄

5 responses

 1. Ista logika štima tudi takole:
  Če cepivo proti Covid-19 deluje, potem cepljeni ne bodo zboleli, ne bodo potrebovali zdravljenje in bodo še dolgo časa živeli. Kar je katastrofa za gospodarstvo, kajti zdravi ljudje niso niti potrebni niti koristni za gospodarstvo. Nasprotno bodo necepljeni zboleli, potrebovali bodo zdravljenje in nekateri tudi umrli, kar je koristno, saj bodo dvignili BDP in z morebitno zgodnjo smrtjo razbremenili pokojninsko blagajno.
  Torej smrt cepljenim, tej neodgovorni zvrsti človeških bitij.
  Razen če cepivo ne deluje in se cela zgodba obrne?

  Všeč mi je

 2. Razen, če deluje?

  Meni se zdi super da, praktično neizpodbitno (tudi v SLO https://tinyurl.com/NIJZCNB , preverite tudi metodologijo = vprašajček v spodnjem desnem kotu) v dobro precepljenih družbah korelacija med številom okužb in številom hospitaliziranih/mrtvih (sploh kadar se virus intenzivneje širi med populacijo) ni več takšna kot prvo leto epidemije.

  Če rata VB mirno prebroditi jesen (mladi prekuženi, starejši in rizični cepljeni), je recept na dlani tudi za skeptike. Koronavirus (in upam, tudi prihodnje variante) s tem postane samo še “nuisance” v rangu gripe (kar skeptiki trdijo že vseskozi, ma ni res).

  Všeč mi je

  • Ne bo držalo.

   Če bi hoteli v resnici vedeti kakšna je učinkovitost cepiva, bi morali narediti faktorsko analizo in sicer kvantificirati vpliv vsaj 4 faktorjev.

   – določiti vpliv čredne imunosti. Dejstvo je da več jot polovica ljudi v neki popuylaciji sploh ne zboli za Covid-19 ker imajo pridobljeno imunost na račun predhodno prebolenih grip in oronavirusnih prehladov. Skupaj z že prebolenimi je število imunih na Covid-19 preseglo štiri petine.

   – določiti vpliv sezone. Se spomnite, da je lansko leto padlo število okuženih, podobno kot vsako leto pade incidenca gripe in prehladov s prihodom poletja. Kako je to možno, če pa cepiva še ni bilo?

   – določiti vpliv protiepidemijskih ukrepov

   – in kočno cepiva.

   Če vzamemo vse te faktorje skupaj, je učinkovitosti cepiva verjetno zelo majhna. Če ima prav prof. Hockerz (bivši prof immunologije in toxikologije muenchenske univerze, bivši član komisij za cepiva v Nemčiji in EMA) potem je manjša od 28%, absolutna pa manjša od 2%.

   Upoštevajoč zelo hude posledice cepiv (več kot 20 tisoč mrtvih v EU in 45 tisoč v ZDA in milijone težkih drugih posledic, potem je cepljenje proti Covid-19 predvsem z mRNA cepivi, zločin proti človeštvu.

   Všeč mi je

%d bloggers like this: