Program: Slovenija gre naprej !

Izgubljeno desetletje je za nami. Obdobje, ko so na žalost v narodovem tkivu vse bolj prevladovali pohlep, stremuštvo, primitivizem in egoizem, zaradi česar smo se nekako sprijaznili z vlogo cankarjanskih hlapcev, podložnih domačim in tujim gospodarjem, je končano, postopno se uveljavlja  optimizem in samozavest. Naši izvozniki, znanstveniki, športniki in umetniki so nam pokazali, da smo lahko spoštovanja vreden tekmec in partner vsem ostalim v Evropi. Da smo narod in država, ki znata sama poskrbeti zase brez raznih sanacijskih trojk in pokroviteljstva Velikega brata iz Bruslja. Iz obdobja odvisnosti od tujega financiranja postopoma prehajamo v čas ustvarjanja lastnih kapitalskih viškov, kar nam omogoča in nas obenem obvezuje, da si bodočnost ustvarjamo sami.

Ta novi duh je zaznati v ambiciozni Viziji 2050, ki jo je pred kratkim pripravila vlada, še bolj v Strategiji razvoja Slovenije do leta 2030, kjer so postavljeni ambiciozni cilji, ki naj bi jih do takrat dosegli. Naj izpostavimo samo tistega, ki predvideva, da bomo do leta 2030 dosegli povprečje razvitosti Evropske unije po kriteriju doseženega BDP na prebivalca. Vendar so ti dokumenti še brez prave, konkretne vsebine, ki bi nam povedala, kako te cilje doseči.

S tem dokumentom s pomenskim imenom »Slovenija gre naprej!« (PDF) želimo dodati naš skromen prispevek k skupnim prizadevanjem, kako z razvojnim prebojem doseči te cilje. Naslov smo si sposodili iz naše nogometne navijaške himne. Tiste, ki nas je ob Zdravljici najbolj poenotila.

To je program za preboj. Program za tehnološki in gospodarski preboj. Program za socialno, ekološko in varnostno uravnotežen, vzdržen preboj. Program za dvig nacionalne samozavesti.

Na tem programu sta delala slaba dva ducata posameznic in posameznikov. Razlikujemo se po pogledu na svet, stroki, verskih (ne)prepričanjih, politični (ne)opredeljenosti, spolu, socialnem statusu, priljubljeni znamki piva in še marsičem. Toda skupno nam je, da nam je mar za prihodnost te države. In da nimamo političnih ambicij. Smo patrioti, vendar ne nacionalisti.

Ne predlagamo revolucije. Ne predlagamo radikalnih potez. Predlagamo konsistenten nabor koristnih sprememb. Sprememb, ki nam bodo bodisi poenostavile življenje in poslovanje, bodisi omogočile, da naše vire zgolj z bolj osredotočeno uporabo in organizacijskimi spremembami bolje usmerimo in dosežemo srednjeročno in dolgoročno boljše rezultate.

Program je notranje konsistenten in utemeljen. Predlagane spremembe temeljijo na predhodni poglobljeni oceni stanja in strateškem razvojnem razmisleku in jih spremljajo ocene učinkov. V naslednjih tednih bomo za vsako izmed področij Programa objavili spremljevalno utemeljitev ukrepov na podlagi ocene stanje in z oceno pričakovanih učinkov.

Veseli bomo, če se bodo komu zdeli dovolj zanimivi za uporabo pri kreiranju posameznih socialnih, ekonomskih, šolskih, varnostnih in drugih politik. In ne bomo jezni, če bodo ostali neopaženi ali nezaželeni. Želimo si le, da se jih, če se jih, tudi konsistentno uporabi. Zato, ker je program notranje konsistenten in uravnotežen. Mnogi predlogi lahko učinkovito delujejo samo v interakciji z drugimi. Mnogih predlogov ni mogoče iztrgati iz širšega konteksta, saj na ta način ne bi dosegli želenih učinkov.

Naš program je seveda odprt za konstruktivne predloge ali drugačne rešitve – pogoj je le, da jih znate dobro utemeljiti. Komentarje sprejemamo spodaj med komentarji pod vsakim povezanim člankom, ki bo objavljen ali po e-pošti (info.si.naprej@gmail.com).

Naj gre Slovenija naprej!

En odgovor

    • Miha,
      Ja, mea culpa, nismo iz te stroke in se v to nismo spuscali. Si pa vabljen, da kaj prispevas, če želiš.
      Pozabil sem napisati, da je program odprt za sodelovanje in dopolnjevanje.

      Všeč mi je

    • Ja, nekateri avtorji želijo zgolj strokovno sodelovati in se ne izpostavljati. Drugi se bodo postopoma razkrivali ob objavah obrazložitev posameznih delov programa.

      Všeč mi je

    • Saj piše:
      “V naslednjih tednih bomo za vsako izmed področij Programa objavili spremljevalno utemeljitev ukrepov na podlagi ocene stanje in z oceno pričakovanih učinkov.”

      Všeč mi je

      • Zgrešil oz. nisem povezal, ker sem glede na prve odstavke mislil, da je dokument že končan oz. objavljen v končni obliki. Torej ima @MihaMazzini se moznost (o zelji ne vem) dodati svojo vizijo. 🙂
        Kakorkoli, nestrpno cakam ctivo.

        Všeč mi je

  1. Vsak napor za izdelavo vizije, kam naj bi šla Slovenija, je dobrodošel. Žal še tako dobra vizija ne pomaga dosti, če ne bo spremembe volilnega sistema, ki bi bistveno zmanjšal moč in vpliv političnih strank. In to tako, da bo vpliv državljanov enak vplivu kapitala, ki ga zastopajo politične stranke.

    Všeč mi je

  2. Glede davčnega sistema ne vidim razloga, da bi uvedli socialno kapico IN ukinitev najvišjega dohodninskega razreda. Ob uvedbi socialne kapice bi bili tako ali tako dohodki nad socialno kapico obdavčeni samo z dohodinino in bi bili posledično že tako ali tako razbremenjeni. Glede na to, da imajo v Avstriji 50% dohodninsko stopnjo že pri 60.000€…
    Pa še en problem vidim: Normirani sp. v trenutni obliki je idealna oblika prekarizacije. Do 50000€ prihodkov ti država prizna 40.000€ normiranih odhodkov, na 20% pa plačaš 20% davek… Se pravi, če ustanoviš sp. in se zaposliš kot navaden delavec preko sp-ja, plačaš 4% davka na »plačo« in si po mili volji izplačaš minimalno zakonsko določene prispevke. Gre za nelojalno konkurenco! Za državo je torej bolje, če ima čim več zaposlenih preko rednih zaposlitev v kapitalskih družbah.
    Virantov plačni sistem bi veljalo v celoti ukiniti in ga nadomestiti z drugačnim, ne pa samo izvzeti zaposlene v visokem šolstvu in JRO…
    Zapisali ste »racionalna vlaganja v OVE«. Tu je treba biti previden, da bodo resnično racionalna. Nerazciobnalna nas bodo stala več, kot TEŠ 6, pa se o tem nič ne piše…
    O ženskih kvotah pa ne bom, ker se ne želim zameriti celemu svetu 🙂

    Aja, pa zanima me še kakšno prenovo volilnega sistema ste si predstavljali. Trenutni sitem ni idealen, ampak omogoča veliko mero demokratičnih varovalk. Če bi pri nas kakšna stranka (ne bom imensko) dobila preko večinskega volilnega sistema dvotretjinsko večino kljub samo relativni zmagi, se zna zgoditi, da bo ločitev oblasti na tri veje kaj kmalu samo že zgodovina…

    Všeč mi je