Novinarski pogum – zaustaviti lažnivca, tudi če je predsednik države

To je novinarski pogum – da prekineš prenos govora predsednika države, ki v svojem govoru evidentno laže. Bravo!

Vidite, zato potrebujemo neodvisne medije.

5 responses

 1. Ne to ni noben pogum! Gre za zelo zaskrbljujočo in rastočo prakso internetnega cenzuriranja.

  Ne opredeljujem se s tem do Trump-a, Janše ali kogarkoli drugega. Je predsednik države! In če se se z njim ne strinjaš, njegove poglede po tem, ko pove svoje, ustrezno komentiraj in argumentiraj!

  Naj zmaga moč argumentov, ne pa cenzura!

  Kdo bo tukaj arbiter? Na kakšni osnovi? Kdo mi je jemlje pravico, da sam presodim kaj je res in kaj ne!
  Novinarji?!? Bog se nas usmili!

  To, da je ta post objavljen na tej strani, je razočaranje.

  Gre za pot v pekel, tlakovano mogoče celo z dobrimi nameni.

  • To je preklemanski pogum. Tu sploh ne gre za nestrinjajne, ampak za preprečitev, da nekdo s TVOJO POMOČJO širi EVIDENTNE laži. Ne mnenje, laž. Laž, da je nekaj belo, če vsi vidimo, da je črno.

   • Niso stvari evidentne. In še posebej ne v ameriškem volilnem sistemu. Naj razložim: leta 2000 ko je so bile volitve med Bush-em in Gore-om je šlo v Floridi za nekaj sto glasov. Takrat so tudi prvič uporabili digitalne Diebolt-ove naprave. S kasnejšo analizo teh naprav in volitev se je s strani raziskovalnih oddelkov ameriških univerz in neodvisnih organizacij ugotovilo, navajam po spominu, približno 60.000 kršitev. Se je kaj zgodilo? Je kdo ponavljal volitve? Ne se hecat! Zanimiv je bil odziv vrhovnega sodišča Floride. Komentar:
    .
    “The US electoral system they defend is profoundly “anti-democratic”. The constitution does not attribute the presidential election to citizens, but to an electoral college of 538 people appointed by the governors. The participation of citizens, which was not foreseen at independence, has gradually become the norm in practice, but only as a guide for governors. Thus, in 2000, when George W. Bush was elected, the Florida Supreme Court recalled that it did not have to know the wishes of the citizens of Florida, but only those of the 27 voters appointed by their Florida governor.

    Contrary to popular belief, the U.S. Constitution does not recognize popular sovereignty, but only the sovereignty of governors.”

    Z načinom registracije volilvcev, načinom kako se je izvajalo in kontroliralo volitve po pošti se je odprl širok prostor za manipulacijo volitev.

    Reči, da so stvari jasne, je tukaj zelo pogumna in verjetno preuranjena izjava. Ne da bi se postavljal na katerokoli stran, ampak, da se zgodi, da po koncu volitev pridejo glasovi po pošti, ki so (kar je statistično nemogoče) vsi za enega kandidata, je milo rečeno sumljivo. Pa to ni edini primer.

    Zanimiv je komentar enega od (ciničnih) ameriških opazovalcev. Takole je rekel:

    “They cheated the cheaters”.

 2. Veliki tribunal v Nuernbergu je leta 1946 obsodil na smrt Juliusa Streicherja. Kdo je bil on piše na Wikipedii, zato se strinjam s tem, da mu je vzel besedo. Še Greta ga poslala čilat (SDS vzamite si zgled).

  Čisto tehnično so mu pustili govoriti, samo prenašali ga več niso.

  • Svoboda v neki družbi, če to res je, je vedno svoboda za drugače misleče.

   Neko idejo v družbi ne odstraniš s tem, da odstraniš njenega nosilca, poraziti jo moraš v glavah ljudi.

   Prav zato se je zgodil Nueremberg.

   Zanimivo, da je bil glavni propagator sojenja v Nurembergu – Stalin. Zahodne demokracije so bili v začetku odločno proti. Zakaj? Zato ker so bile vse kolonialne velesile. In o kakšnih občečloveških pravicah bi se dalo razpravljati tudi v njihovih kolonijah.

%d bloggers like this: