Kaj storiti, če ti začne slediti Drago Isajlović?

Kaj storiš, ko dobiš za vrat nekdanjega udbaša? In to tistega, ki je zaprl (mojega in našega junaka iz leta 1988) Janeza Janšo. In za katerega se govori, da poslovno “hara” skupaj z nekdanjim šefom slovenske udbe Janezom Zemljaričem.

Nič, seveda, saj gre samo za sledilca na twitterju.

Isajlovic

In tole je seveda slaba, napol “radio-erevanska” šala. Se pa da iz tega izpeljati čisto spodobno sporočilo. Namreč, kakšna je razlika v tem, če ti na twitterju začne slediti Drago Isajlović ali Janez Janša (oziroma falanga njegovih prvoborcev, drugoborcev in vernikov)?

Od Isajlovića ne more biti neke škode, ker ni prav zelo aktiven tviteraš (od 2014 je opravil 3 tvite, sledi 126 osebam oz. računom in ima 26 sledilcev). Če ti začne slediti Janša (38,200 tvitov, sledi 2,010 osebam in ima 49,800 sledilcev), pa lahko hitro postaneš žrtev njegovega nadlegovanja in nato cele plejade njegovih prvoborcev, drugoborcev in vernikov. Janša ti hitro začne spuščati strupene pike in bodice. Te pa začnejo kot virus naprej širiti njegovi prvoborci, drugoborci in verniki po svojih zasebnih omrežjih.

In Janše se težko znebiš, dvakrat sem ga moral blokirati. Še težje se znebiš njegovih prvoborcev. Jih vržeš skozi vhodna vrata, pa prilezejo nazaj skozi zadnja in nato skozi okna ali celo dimnike. Vinka Vasleta sem moral do sedaj blokirati že 3 ali 4-krat. Podobno je z ostalimi verniki JJ.

Twitter je (lahko) orožje, orožje za množično manipuliranje, tako kot Facebook in ostala socialna omrežja. Kar najlepše dokazujeta “twitter-in-chief” Donald Trump ali filipinski predsednik Rodrigo Duterte. Ni vseeno, kdo to orožje vzame v roke.

%d bloggers like this: