Melodija upora ponižanih in razžaljenih v Gamestop sagi proti finančnim bogovom

Najbrž spremljate to Gamestop sago, kjer se kopica načeloma individualnih vlagateljev (David) s “short-sellanjem” bori zaslužiti proti velikim igralcem Wall Streeta (Goljat). No, ni nujno sicer, da med Davidi ni tudi nekaj Goljatov, vendar je definitvno precej Davidov med njimi). Tukaj najdete dobro razlago dogajanja zadnjih dveh tednov glede delnice Gamestopa, ki je zrasla iz 18 na 350 dolarjev ter akterjev te sage.

No, jaz priznam, da nimam srca za “trgovce z zrakom” (borznike) in v tej zgodbi me zanima predvsem ta družbeni pojav semi-organiziranega upora proti carjem Wall Streeta ter človeške usode v ozadju te sage. Zato spodaj navajam zapis enega izmed (samoproglašenih) akterjev te sage, ker prinaša za moja ušesa prijetno melodijo upora ponižanih in razžaljenih proti finančnim bogovom. Seveda ne dam roke v ogenj, da zgodba ni izmišljena oziroma namenjena manipulaciji, vendar pa, tudi če je, zveni dobro. Uživajte v branju.

David-1

David-2

En odgovor

  1. Prvi stavek :”kjer se kopica načeloma individualnih vlagateljev (David) s “short-sellanjem” bori zaslužiti proti velikim igralcem Wall Streeta (Goljat). ” je povsem napacen. Hedge funds so se znasli v “short squeeze”, ne robinhoodovci.

    Všeč mi je

%d bloggers like this: