Pa vendar se premika: Nov pristop k spopadu s Covid epidemijo?

Ivan Rus

Vsem želim srečno, zdravo in »normalno« 2021! Obstaja upravičen razlog, da bo temu tako.Namesto v cepivu (ki to ni), vidim upanje v tem, da je očitno tudi WHO spoznala, da se učinkovito zdravilo ne more več ignorirati! V zaključni fazi je uradna WHO raziskava, ki kaže na 83% zmanjšanje umrljivosti zaradi uporabe ivermectin-a v protokolu zdravljenja COVIDa. Skupaj z zgodnjim ambulantnim zdravljenjem in preventivo (vitamin D in C, cink) pa bi se morali tudi največji paničarji zmehčati in začeti normalno živeti (izven svojih izolacijskih mehurčkov in seveda brez nošenja mask).

Opomba: protokoli zdravljenja so znani že več kot pol leta. Očitno pa je bilo najprej potrebno ekspresno odobriti poskusna cepiva, katerih dolgoročnih stranskih učinkov ne pozna nihče!?

Že od samega začetka, je več kot očitno, da resnih Cost-Benefit analiz za raznorazne »COVID-ukrepe«, ki so se v paniki sprejemali, ni. Seveda je bilo ob vseh informacijah in dezinformacijah, strašnih projekcijah poteka pandemije in trditvah v smislu »Take situacije še nismo doživeli ne kot posamezniki, ne kot človeštvo.« na samem začetku težko sprejemati kaj drugega, kot se je po »domino efektu« sprejemalo praktično po vsem svetu. Za kaj drugega potrebuješ malo več znanja in tudi poguma.

Znanja o poteku bolezni, samega zdravljenja bolezni, vplivu otrok na širjenje bolezni, nošenja mask itd. pa je zadnje pol leta že izredno veliko. Kljub temu se strategija preventive ne spreminja v ničemer, vse upe pa se usmerja le v cepivo, katerega dolgoročnih stranskih učinkov ne pozna nihče. Vse to je možno, ker imamo politike (desne in leve), ki svoje odločitve sprejemajo le na podlagi mnenja ozkega kroga strokovnih svetovalcev. Ostale pa razglasijo za teoretike zarot, covid-idiote ali šarlatane. Manjka nam več politikov kova Sir Desmond Swayne:

4 responses

 1. Bravo Ivan! Dober prispevek, kot vedno.

  Naj dodam komentar (sposojen) kot dolgoletni direktor:

  “Never blindly follow expert advice”

  Experti so praviloma ozki specialisti, posledice njihovih odločitev pa so ponavadi bistveno širše od njihovega področja delovanja. In kot drugo; ponavadi niso oni tisti, ki nosijo posledice njihovih odločitev.

  Po mojih izkušnjah so naši “eksperti” predvsem kopirali to kar so počeli njihovi kolegi v tujini. Zakaj? Najprej zato, ker je tako bolj varno. Če narediš kaj drugače, se izpostaviš in nosiš vso odgovornost. Če narediš to kar delajo drugi, je to pač “naravna danost” in pa odgovornost se potem razprši.

  Za politike to velja še v za magnitudo večji meri.

  Bojim se, da je določena (interesna) skupina v zvezi s Covid od samega začetka točno vedela kaj (načrtno in že dalj časa) dela. Vsi preostali pa so kot brezglavi “sheeple” ubogljivo sledili v predpripravljeno ogrado.

  Všeč mi je

 2. Dober prispevek, ki bo nas laike samo še bolj zmešal. Boštjan Marko Turk bo vesel (če se ne motim on včasih gostuje na tej TV).

  V oddaji me je res zmotilo to, da dekan ni rekel, da je Musk uporabljal HAT in ne PCR. Sedaj je negativen HAT dovolj za vstop v državo (brez karantene), četudi je Beovićeva še kakšnih 14 dni nazaj govorila, da HAT pomeni samo, da tisti trenutek nisi pozitiven in da naj se ne zanašamo preveč na rezultat. Ampak ko si HAT pozitiven tega ne potrdijo še s PCR (razen če bi imel znake bolezni). Če je glava zmedena, potem smo udje še bolj. Po moji laični presoji bi s HAT morali začet že septembra (čimveč pozitivnih najdeš tem lažje vse skupaj zamejiš) in bi številke bile bistveno nižje (ob ustrezni vladni komunikaciji). Zapiranja (nas je omenil kot neuspeh), maske (so sploh neumnost, platneno lahko nosim, šal ni dovolj) … ne pomagajo, dokaz so naše številke (matematiko še znam, kljub temu da je zelo malo potrebujem v svojem poklicu).

  Edina stvar, kar sem vedno bolj prepričan, je ta, da pri kovidu ni pravila kdo bo nasrkal. Če bi našli pravilo, bi naredili veliko. Seveda tudi preventiva – vitamini in ivermektin (jutri bom rekel, da imam norveške garije).

  Cepivo? https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-zadru-dobili-koronu-sest-dana-nakon-cijepljenja-lijecnik-proslo-je-premalo-dana/2243647.aspx samo prostovoljno, obvezno ne. Novi sev, ki je še bolj kužen, me spominja na obvestila o tem, da smo zaznali povećano nevarnost terorističnega napada in smo dvignili stopnjo pripravljenosti.

  Problem je namreč cunami, ki je naše ubogo javno zdravstvo zalil, zato kapo dol vsem, ki delajo in se trudijo za nas. Preventiva, cepljenje, čredna imunost to bodo zmagovite kombinacije.

  Všeč mi je

%d bloggers like this: