One response

 1. Se strinjam, da je vredno poslušanja. A bolj kot vsebinsko, v smislu v forme. Ker vsebina je tako ali tako njegova interpretacija dogodka. In ne nujno edina zveličavna in resnična (pa to sploh ni point mojega oglašanja). Še danes sem globoko prepričan, da bi se s TEŠ6, takšnim kot je, GG in zaresovci tiho (mogoče celo s stisnjenimi zobmi) strinjali, če bi bili ustrezno “prikoritani”. Poznamo metode GG-ja. In brez žegna GG-ja ali vsaj njegove tihe privolitve Rotnik nikoli ne bi prišel na vrh TEŠ-a.

  Je pa seveda tudi res, da je njegova interpretacija dogodka edina sploh videna, saj so vsi ostali, kot je v Sloveniji že običaj med oblastniki v primeru, da njihove nečednosti pridejo na plan, sramotno nevedni in jih popade virus “ne spomnim se”. In to lastnost oblastnikov je GG tudi korektno omenil na začetku ekspozeja (pa še kje kasneje). Ker to je bilo dolgo predavanje pred poslušno publiko in zrežirana predstava za javnost in ne odgovarjanje na vprašanja komisije, saj jih praktično sploh ni bilo.

  Ogabno oholo, vsiljivo, vskakovano v besedo vsakemu in vedno (na drugih komisijah so mnogo manjše arogantnosti predsedujoči zatrli v kali), pametovanje, vsiljevanje svojega mnenja, napotovanje komisije koga in kako naj zasliši… Pač tipičen slepilni partijski manever političnega naslednika nekdanje partije vajenega, da je poslušan in slišan. Seveda pa mu je potrebno priznati retorične sposobnosti.
  Je pa Hanžek zopet izpadel, kot že tolikokrat doslej, nezmožen korektne artikulacije, edinega orodja politika. V video posnetku je prav bizarno in boleče videti njegovo intelektualno in (tudi) pozicijsko podrejenost GG-ju.

  In še nekaj je bilo prav težko gledljivo. Kako je GG znal vedno in povsod povedati kako nekdo izobrazbeno ni kvalificiran za mesto, ki ga je zasedal, zase pa je pozabil povedati, da je sam komaj uspel diplomirati v letih, ko policaji že odhajajo v prerano penzijo… Najmanj oholo in naduto, da ne bom rekel še kaj hujšega.
  Pa mu sploh ne odrekam intelekta, celo več, vem in trdim, da je zelo pameten in izjemen politični kombinatorik. Sploh iz ozadja, kjer deluje naravnost vrhunsko. In tam naj tudi ostane. Sončna lega mu nekako ne leži…

  Vidi se, da se ga še vedno vsi bojijo oz. so od njega karireno in najbrž še kako drugače odvisni. Skratka, že videno v stilu SHOW MUST GO ON!
  Eden od stricev iz ozadja se je zaradi scenarija zopet malo posončil in dal določenim osebam signal, da je (še vedno) tu in da naj to (za “božjo” voljo (in lastno “zdravje”)) upoštevajo…

  LP

  Matjaž

%d bloggers like this: