Letos je 1. april malce pohitel: Bratuškova za mandatarko?!

Očitno je letos 1. april resnično malce pohitel. Drugače si težko predstavljam novico, ki so jo danes lansirali mediji, da naj bi na levici za projektno mandatarko intenzivno pripravljali Alenko Bratušek. Ne vem, zakaj niso predlagali kar Maše Kociper. Resnost predloga bi bila na isti ravni – na ravni prvoaprilske šale. Spomnite se samo njune skupne, neponovljivo genialne razlage fiskalnega pravila.

Glede na to, da naj bi predlog o projektnem mandatarstvu Bratuškove menda podpiral tudi predsednik DL Gregor Virant, kaže na desperadičnost “projektne nenačelne koalicije. Gospodje, če se ne morete zmeniti za tri ključne cilje projektne vlade v naslednjem letu (sanacija bank, zagon gospodarstva, deregulacija trga dela) in v ta namen pripeljati resnega in kredibilnega mandatarja izven lastne politične kloake ter z izkušnjami na področju gospodarstva in financ, potem raje odnehajte. Pojdite takoj na volitve. Tako se bomo vaših obrazov končno rešili.

Update:

Celo v SDS so se nalezli smisla za humor, kot kaže izjava na Twitterju glede Bratuškove: “Trajanje Bratuškove kot PV bo premo sorazmerna dolžini njenega krila in njenega spomina o poslovanju NKBM v času, ko je bila tam članica NS.”

Vir: Finance

En odgovor

  1. Tukaj te pa ne razumem Damijan.

    Edini način, da se gre na volitve je očitno konstruktivna nezaupnica. Za to pa je potrebno predlagati novega mandatarja.
    Ker očitno ni nikogar, ki bi v tej situaciji lahko prevzel vajeti in sestaviti vlado je edina varjanta, da se izbere mandatarja, ki bo sprejeli tiste najnujnejše projekte in potem šel na volitve.

    Kdo drug to lahko še je, kot pa Bratuškova?
    Ona je logična izbira, kot predsednica največje parlamentarne stranke.

    Ne vem kaj naj bi tu bilo prvoaprilskega?
    A si mogoče samo užaljen, ker tebe ni nihče povabil?

    Všeč mi je

  2. Jože, ok strinjam se kakšen bi moral biti premijer, ampak ali sta imela oziroma ali ima te kvalitete Janša in Pahor. Edini do sedaj jih je imel Rop in Drnovšek. Če je lahko upravljal Pahor bo tudi Bratuškova, saj ima več tega znanja od njega. To znanje sploh ni več bitno, bitna je politična podpora in ne se čuditi če bo premijer na koncu Erjavec.

    Všeč mi je

  3. Meni je tole s Štiblarjem in Bratuškovo vse skupaj prej 1. november…ampak presenečenj ni in ni konec…jebeni Melrose place…who’s next, Spomenka? Ok, tole je res 1. april…ampak kot bi Alf rekel:”But don’t get too comfortable!” 🙂

    Všeč mi je