Konec more in novo upanje za Slovenijo

Ob tem, da sem zelo vesel tega volilnega rezultata, ki je odnesel mračnjaštvo in prinesel novo upanje za liberalno in prorazvojno prihodnost Slovenije, imam glede tega samo dva komentarja.

Prvič, te volitve niso bile samo referendum proti Janezu Janši, ampak rezultati kažejo, da so ljudje večinsko želeli nekoga, ki (1) ni Janša in (2) daje vtis kredibilnosti in kompetentnosti, da lahko uspešno vodi Slovenijo. Pri razumevanju rezultatov volitev je oba pogoja treba razumevati skupaj. Volilci te kredibilnosti in kompetenc v dosedanji strankarski strukturi na levi sredini niso prepozna(va)li. 

In drugič, te volitve so prinesle potrebno konsolidacijo na levi sredini okrog dominantne sredinske liberalne stranke, do česar pa nikakor ni moglo priti na podlagi dosedanje strankarske strukture. Razloge, zakaj ne in kaj bi se moralo zgoditi, sem podrobneje analiziral lani februarja. In nisem se zmotil. Nova strankarska struktura in razmerja znotraj nove potencialne koalicije omogočajo bolj operativno vlado.

En odgovor

 1. Lublanski psi: Za boljši jutri

  Veter vleče plastične vrečke po cest’,
  iz bajte grejo ob šestih po sadje u mest’,
  v tovarni se prižge tekoči trak,
  in delav’c diha onesnažen zrak…
  a včer’ ste nam oblublal’ boljši svet…
  sej itak dons ni nč boljš, kot je blo včer’,
  včeri, dons, jutr’, zmer’…
  Direktor se cinično smeji,
  otroc nej grejo u šolo, da ujo kdaj kej bli,
  otroc nej grejo u šolo, daujo vid’l svet,
  otroc nej grejo u šolo daujo mel kej za žret…
  saj dons ni nič boljš, kot je bil včer’, včeri, dons, jutr, zmer

  Všeč mi je

%d bloggers like this: