Cepite se! S cepljenjem pomagate sebi in celi družbi

Cepite se! Najprej zase, da ne boste zboleli. In nato za druge, da ne boste prenašali virusa in da ne bo zaradi zbolelih necepljenih potrebno ponovno zapirati javnega življenja, vrtcev, šol in gospodarstva. Necepljeni ste tveganje za vse.

Cepite se in nato, če želite, protestirajte proti vladnim politikam, ki vas motijo. Cepljeni boste bolj varni na protestih, drugi protestniki bodo bolj varni pred vami in bistveno manjša bo verjetnost, da boste prispevali k ponovnemu porastu okužb. Če niste cepljeni, ne pomagate nikomur – ne sebi in ne družbi. Morda le vladni koaliciji, ki se lahko sklicuje na to, da s protesti pomagate širiti okužbe, in zato zapre javne površine. Ne dajajte ji tega alibija. Cepite se!

Sejšeli, ki so cepili največji delež populacije na svetu, so pred tedni doživeli novi val izbruha virusa (podobno tudi Velika Britanija). Vendar pa Sejšeli kot velik naravni eksperiment kažejo, da je verjetnost, da necepljeni razvijejo simptome Covid, šestkrat večja kot pri necepljenih. Podobno kažejo podatki za druge države z velikim deležem cepljenega prebivalstva, kažejo pa tudi, da je pri cepljenih, če se okužijo, potek bolezni bistveno blažji in smrtnost bistveno manjša.

Zato, cepite se! S cepljenjem pomagate sebi in celi družbi!

En odgovor

%d bloggers like this: