Odgovornost sedanje vlade za stečaj Adrie Airways

Odličen intervju v Dnevniku z Alenom Šćuricem, strokovnjakom za civilno letalstvo:

Teoretično je to torej še mogoče.

Ni pa verjetno. Teoretično bi še bila možna ustanovitev nove družbe, kot se je zgodilo v Švici, Belgiji, Italiji, Grčiji in drugod po Evropi. Za to moraš imeti sposobno oblast, ki to zna izpeljati pravočasno, tako da ljudje niti ne opazijo, da je lete prevzela druga pravna oseba. Obenem moraš to izvesti strokovno, da ne izgubiš pravic, licenc in kadra ter dogovorjenih sodelovanj.

Sicer pa je za ustanovitev nove družbe, na katero bi prenesli obratovanje Adrie in obdržali zaupanje potnikov, že zelo pozno. Pravzaprav že prepozno je za tak scenarij, ker država ni pravočasno reagirala, čeprav je bila na razmere opozorjena.

Leta 2016 je državni SDH, v času vlade Mira Cerarja, Adrio prodal družbi 4K, ki je pred tem že bistveno večja podjetja spravila na smetišče zgodovine, v letalskem poslu pa ni imela prav nobenih izkušenj. Vi ste od vsega začetka javno opozarjali, da je to velika strateška napaka.

Drži. In sem se soočil z očitkom, da sem diletant in nepoznavalec. Opozarjal pa sem tudi na odgovornost zdajšnje vlade, ki ni opravila svojega dela. Morala bi opraviti revizijo prodajne pogodbe in se odzvati na razmere, v katerih se je znašla Adria. Zato je nesporna in absolutna tudi njena odgovornost. Alenka Bratušek sicer trdi, da je bila prodaja napaka, a jaz jo sprašujem, kaj je storila, odkar je ministrica za infrastrukturo. Ima vzvode, da bi lahko ukrepala. Pa ni storila ničesar, ko bi bil za to še pravi čas.

Med njimi bo, kot kaže, tudi Adria. Po komaj treh letih zasebnega lastništva se je letos znašla med neslavno deseterico najslabše ocenjenih letalskih družb. »Adria je postala nacionalna sramota. Slabo ogledalo države,« je zapisal ekonomist Jože P. Damijan. Katere so bile ključne napake menedžmenta, da je poslovala slabše kot v državni lasti?

Preden odgovorim, naj izpostavim, da prodaja Adrie ni bila edina slaba poteza slovenske oblasti na področju letalstva. Enako zgrešena je bila prodaja brniškega letališča. Pod Fraportom letališče ne raste, od prevzema je pridobilo le štiri dodatne aktivne linije. O fiasku s kitajskimi kupci mariborskega letališča sploh ne gre izgubljati besed. Slovenski oblasti je skratka uspelo, da je njeno letalstvo – še pred bankrotom Adrie – padlo na zadnje mesto v celotni regiji. Slovenijo je prehitela celo BiH.

Kdo se lahko veseli stečaja Adrie Airways?

Vsi razen Slovenije!

Teorija zarote?

Seveda nimam dokazov, da bi 4K dobil nalogo sesuti Adrio. Če bi mu jo uspelo očistiti in sanirati, bi jo Lufthansa kupila z veseljem, kot je kupila Air Dolomiti. In vsi bi bili srečni. Vendar je zanjo tudi stečaj Adrie dober razplet, važno je, da je ni kupil kdo drug. Poglejte zgodbo z Niki: Lufthansa je odstopila od nakupa družbe, v prepričanju, da bo propadla, nakar bi njen Eurowings zasedel praznino. Pa se je uštela. Niki je kupil Ryanair. Danes ima Dunaj sto dodatnih linij, konkurenca je ubila Lufthansin Austrian Airlines, in to na njenem domačem tržišču! Verjemite, da se je iz te lekcije veliko naučila.

Kakšne spremembe lahko pričakujemo na ljubljanskem letališču?

Predvsem porast letov iz Lufthansine skupine. Dunaj bo prevzel Austrian Airlines, Zürich bo prevzel Swiss, v München in Frankfurt bo letela Lufthansa, v Bruselj Brussels, na Brniku bo baziran še Eurowingsov avion. Pod črto pa bo letališče imelo manj povezav, kot jih je imelo doslej, skupno število potnikov bo upadlo. Še enkrat ponavljam: za tak razplet ne iščite odgovornih drugje kot v vladi. Oblast je naredila ključno napako, ker ni sledila strateškim interesom Slovenije. Naprej je Adrio prodala, nato pa ni nadzirala, kaj se v njej dogaja.

Vir: Dnevnik

 

One response

  1. Odgovorne so vse predhodne vlade ne samo sedanja. Podajale so si Adrijo kot ročno bombo. Samo da ne eksplodira v moji roki! Samo to jih je zanimalo, nič drugega.

    Kakšna strategija neki! Slovenske vlade nimajo strategije niti za bistveno večje stvari kot je Adrija.

    Njavečja žalost ni Adrija. Največja žalost je čisto pomanjkanje vsake ambicije, vsake želje biti gospodar na svojem, želje da bi se postavili ob bok najboljšim najuspešnejšim.

    To bando, ki nam že desetletja vlada zanima samo lasten obstoj. Gre za klasično kompradorstvo.

%d bloggers like this: