Varoufakis o komičnosti ekonomske nepismenosti ministra Mramorja

How do you remember Slovenia’s position during the Greek crisis? The Economist described an incident where our prime minister (during the final phase of negotiation) lost his temper, started shouting at Tsipras lecturing him to that extent that Italy had to intervene and calm him down…

I was not privy to that incident. But I can confirm that the Slovenian finance minister’s interventions in the Eurogroup were hostile to such a degree that they were almost helpful to me – in the sense that they were bordering on the comical. Indeed, he was the first finance minister to threaten me with Grexit, which was precious coming from a country that would suffer hugely from… Grexit. Seldom have I encountered such a combination of economic illiteracy and self-defeating hostility.

Vir: Yanis Varoufakis

One response

  1. Spomnim se besed mojega profesorja mednarodne ekonomije in kasnejšega člana slovenskega predsedstva dr. Iva Fabinca. Kot dolgoletni visoki jugoslovanski diplomatski predstavnik nam je študentom velikokrat razlagal svoje izkušnje iz sveta diplomacije. Nekoč nam je na primeru jugoslovanskega in novozelandskega diplomata razlagal karakter jugoslovanske diplomacije.:

    “Jugoslovanski predstavnik je na široko in samozavestno razlagal o krivičnosti mednarodnih odnosov in o novem mednarodnem ekonomskem redu. Njegov novozelandski predstavnik je pol ure razlagal o problemih izvoza ovčjega sira. ”

    Izgleda, da je jugoslovanski duh še kako živ. Mogoče pa bi bilo bolj koristno, da se zavemo, da nas je 2 milijona, za četrt velemesta, da je naš vpliv objektivno omejen, pa naj še tako kričimo in da je čas, da se predvsem začnemo zavzemati za svoj “sir”.

%d bloggers like this: