V Nemčiji so policisti sneli čelade in se pridružili demonstrantom

Zanimiva razlika v ukrepanju policije med Slovenijo in Nemčijo: v Nemčiji so maja letos med demonstracijami v Frankfurtu pod geslom Blockupy policisti sneli čelade in se pridružili demonstrantom v protestih proti podivjanemu kapitalizmu. Spodnji video to dokazuje. Kdaj bo naša policija na isti razvojni stopnji?

German police officers escort an anti-capitalism protest march with some 20,000 people in Frankfurt, Germany, Saturday, May 19, 2012. Protesters peacefully filled the city center of continental Europe’s biggest financial hub in their protest against the dominance of banks and what they perceive to be untamed capitalism, Frankfurt police spokesman Ruediger Regis said. The protest group calling itself Blockupy has called for blocking the access to the European Central Bank, which is located in Frankfurt’s business district.

Vir: 660News

.

En odgovor

  1. Mislil sem dodati link s sliko, na kateri je kranjski policist z nageljnom med množico… pa se je prej zgodila Ljubljana v petek. Strinjam se, da bi morala policija stopiti na stran protestnikov, kljub temu pa je opravila korektno delo. Največji problem so provokatorji in nasilni izgredniki. Moj predlog je, naj se jih policija in sodstvo lotita tako, kot so to naredili Britanci z njihovimi izgredniki pred kratkim: poloviti vse (oz. veliko večino), jih takoj postaviti pred sodišče, vsakemu pa dati minimalno dve leti na hladnem. Omejujoča zakonodaja? Dopolnimo jo. Počasno sodstvo? Naj v tem primeru dela nadure. Premalo kapacitet v zaporih? Država naj financira izgradnjo novega zapora in tudi s tem pomaga gradbenemu sektorju (malo v šali). Skratka, pojav nasilnega ekstremizma moramo tako ali drugače zatreti v sami kali.

    Všeč mi je

%d bloggers like this: