Kretničar Ješovnik na delu

Zadnjič sem opisal strmo karierno pot in neverjetne sposobnosti kretničarja Petra Ješovnika. Le nekaj dni po imenovanju za člana uprave AUKN, ki operativno vodi njene  posle v odsotnosti skesane prve dame Dagmar Komar, je kretničar že na delu – seveda v slogu, kot mu je bil naročen. Tako njegov prvi podvig – misijo desant na Modro zavarovalnico – opisuje Dnevnik:

Sicer pa je redna skupščina Modre zavarovalnice minila vse prej kot mirno, na trenutke celo komično. Po naših informacijah je namreč Ješovnik še med skupščino izvedel, da se ta ne bo izšla po zastavljenem načrtu, zato je na vsak način skušal priti v stik s predstavnikom AUKN Radijem. Ker njegovo posredovanje ni obrodilo sadov, je Ješovnik sedel v avtomobil in se iz AUKN enostavno odpeljal na okrog kilometer oddaljeni sedež Modre zavarovalnice za Bežigradom. Tudi posredovanje člana uprave AUKN, ki ob odsotnosti predsednice uprave Dagmar Komar po naših informacijah operativno sam vodi agencijo, ni pripeljalo do želenega zaključka. Izredno prizadevnost Ješovnika pri na prvi pogled manj pomembni temi skupščine zavarovalnice bi lahko pojasnil domnevni pogovor med premierjem in ministrom za finance Janezom Šušteršičem na seji vlade dan prej. Po naših neuradnih informacijah naj bi finančni minister predsedniku vlade na njegovo izrecno vprašanje namreč zagotovil, da bo AUKN odigrala svojo vlogo. Spomnimo, da so tudi poslanci Državljanske liste Gregorja Viranta, kamor sodi Šušteršič, spodnesli imenovanje Türka. Na ministrstvu za finance na naša vprašanje v zvezi z dogajanji na četrtkovi seji vlade niso odgovorili.

Točno to je bila zaupana naloga kretničarja Ješovnika. Gledali pa bomo seveda še celo serijo nadaljevanke. Morda celo tri cele letnike. Nekaterim bo morda v zabavo. Seveda pa bo v škodo državi.

%d bloggers like this: