STA kot kaplja čez rob?

Odtegnitev proračunskih sredstev STA je še ena od davno napovedanih potez vojne z mediji Janeza Janše. Tisto, česar si ne more podrediti na trgu z madžarskim denarjem, saj gre za javne servise samostojne Slovenije, skuša sovražno prevzeti z vladnimi ukrepi. Pa naj gre za prozorne menjave v svetu javne televizije ali za odtegnitev sistemskega financiranja nacionalne tiskovne agencije.

Koalicijski partnerji te njegove poteze seveda težko razumejo, saj vlado zapletajo v znotrajkoalicijske spore, večajo nezadovoljstvo vladnih partneric SDS in otežujejo, če ne celo onemogočajo uspešen spopad vlade z epidemijo.

Toda ko sem pisal predsednikom strank s predlogom sodelovanja v Koaliciji ustavnega loka, sem navajal in žal tudi anticipiral takšne situacije nedopustnega poseganja v pridobitve in vrednote demokratične Slovenije. Zato verjamem, da bo ta zadnja poteza poslance Desus in SMC še bolj oddaljila od radikalnih potez predsednika vlade in povečala možnosti, da se nam pridruži dovolj poslancev pri naših prizadevanjih za normalizacijo Slovenije.

Seveda pa ne smemo zanemariti materialnih interesov vsakogar izmed vpletenih, saj ti običajno prevagajo. Metoda Janeza Janše je, da vsakomur da darilo v konkretni obliki, nato pa mu odreže prst z nedopustnim posegom v vrednote in demokratično ureditev države. In nato sledi naslednji prst v zameno za darilo. Prst za prstom. Tako da ne izključujem tudi možnosti, da se bo zgodba končala z brezprstimi člani poslanskih podpornikov vladne koalicije.

%d bloggers like this: