Kdo je ukinil poosamosvojitveno republiko Slovenijo?

Ko se bomo torej nekoč spraševali, kaj in kako je šlo narobe, kje smo bili, ko je vrag odnesel šalo, kdaj pravzaprav se je to zgodilo, ali takrat, ko so prepovedali javne shode, uzakonili drakonske kazni za verbalni delikt, ko so hoteli zrušiti generalnega direktorja RTVS ali ko je direktor javnega podjetja obiskal sedež vladajoče stranke, in zakaj nič od tega nismo opazili, se bo treba spomniti na dopisno sejo vlade 30. novembra 2020. Takrat je nekdo v sobi ugasnil luč in nihče se ni razburil. Deloma zato, ker so morali kljub mraku najprej poskrbeti za lastne riti, deloma zato, ker kupčkanje s strankarskimi interesi zmeraj spregleda družbeni interes, in deloma, ker se v tuji vrtiček ne bomo vtikali.

… je prav, da zabeležimo prispevek strank in politikov, ki slovensko odprto družbo odkrito transformirajo v orbanovsko avtokracijo. To so:

  • Slovenska demokratska stranka Janeza Janše,
  • Nova Slovenija Mateja Tonina,
  • Stranka modernega centra Zdravka Počivalška in
  • Demokratična stranka upokojencev Tomaža Gantarja.

Vir: Miran Lesjak, Dnevnik

2 responses

 1. Dogodek ni to, da nekdo ugaša luč, dogodek je to, da mu to vedno znova in znova dopuščamo.

  Potrebujemo temeljno spremembo sistema, a pripraviti jo morajo tisti, ki jim med mrkom vedno kaj zmanjka in ne tisti, ki se izmenjujejo pri ugašajo luč.

 2. To je zdaj že četrti?! desant na Drvar (zakon o medijih, združevanje agencij, Zlatko). Razumljivo, da spreminjaš zakonodajo, ampak če dovoliš 5 dni za javno razpravo/pripombe strokovne javnosti, veš da je nekaj narobe in z zakoni in predlagatelji. Analogija je prepovedana literatura v starem sistemu, takoj ko si začel razmišljat s svojo glavo, je bilo jasno da je nekaj narobe, če je nekaj prepovedano, verjetno nekdo govori malo drugače o KPju, partizanih. Na koncu niti na tiskovki ne povedo, da so začasno ukinili financiranje STA (kar urejajo v prvem desantu na Drvar). Za analogijo mi je žal, ker sem upal da ne bomo pristali pri slovenski klasiki partizani vs domobranci, Desant na Drvar mi ni, ker vlada res tako dela.

  Spreminjaj zakonodajo, samo ne na takšen način. Tako kot imamo ljudje radi svobodo in se bomo upirali avtokraciji ne glede na epidemijo, tako se lahko tudi spreminja zakonodaja med epidemijo. Prioriteta vlade naj bo borba proti virusu. Boris je lepo napisal kaj je potrebno.

  Zlatko, kolikor se ne strinjam s tem, da je lovil mojega soimenjaka, ki je na kreku in ga naj zato oglobijo (celo dvomim, da je zagrešil kakšno kaznivo dejanje), tako je sama odločba o ukinitvi financiranja neresna (zunanji minister v tujini govori o drugačnem razumevanju pravne države, bojim se da tega pojma sploh ne razume). Zlatko naj ne bi delal tistega za kar je plačan? A jaz dajem našemu PVju plačo, da čivka in se uspešno sramoti doma in v tujini? Po števcih celo večino časa čivka in ne dela. Jaz ga plačujem, da vlada. Nenazadnje je bistveno večja grožnja čivk PVja,ko se zavzema zato, da naj doktorje izključijo iz zdravniške zbornice, če se ne strinjajo z ukrepi.

  Očitno strokovna skupina razmišlja o zapiranju firm, Počivalšek čivka https://twitter.com/PocivalsekZ/status/1334123330417397760. Doktorji nas želijo dati na kolektivca, kje so bili poleti?

%d bloggers like this: