Branko Milanović na Ekonomski fakulteti o prihodnosti kapitalizma

Branko Milanović na Ekonomski fakulteti o prihodnosti kapitalizma

V četrtek 9.1.2020 ob 17. uri na Ekonomski fakulteti gostimo svetovno priznanega ekonomista Branka Milanovića, ki je svoje življenjsko delo posvetil raziskovanju neenakosti v svetu. Milanović bo predstavil novo knjigo “Capitalism, Alone“, v kateri argumentira, da je kapitalizem zaradi svoje učinkovitosti povsod po svetu prevladal kot ekonomski sistem in da imamo danes na voljo samo različne variante kapitalizma. Vendar nosi ta kapitalizem tudi svojo moralno ceno v obliki splošnega pristanka na to, da je pomemben samo materialni rezultat in da se ta porazdeli v skladu z lastniškimi upravičenji. Tak kapitalizem, če ni ustrezno reguliran in korigiran z ekonomskimi in socialnimi politikami, vodi v neenako in nepravično družbo. Zato Milanović predlaga nekaj rešitev, kako ta kapitalizem narediti bolj pravičen in manj neenak.

Po predstavitvi knjige bo sledila okrogla miza na temo prihodnosti kapitalizma in kako ga regulirati, da bi deloval bolje in v korist družbe kot celote.

Okroglo mizo bo povezoval Marcel Štefančič jr.

Gostje na okrogli mizi bodo:

  • Branko Milanović (CUNY)
  • Janez Škrabec, (Riko, Predsednik Alumni EF)
  • Tamara Pavasović Trošt (Ekonomska fakulteta)
  • Jože Damijan (Ekonomska fakulteta)

 

2 responses

  1. Spoštovani! Ali ste kaj razmišljali, da bi predstavitev in okroglo mizo tudi prenesli na splet. Arnes bi vam pri tem brez dvoma rad pomagal. Lep pozdrav F. V. Nekrep.

    Všeč mi je

%d bloggers like this: