Mar ni že čas, da tudi podjetniki in menedžerji začnejo spoštovati državo?

Običajno slišimo samo zgodbo, kaj vse podjetniki in menedžerji, dobesedno, ZAHTEVAJO od države. Toda mar ni zgodba obrnjena in bi morali podjetniki začeti spoštovati državo?

Kajti država jim zagotavlja poslovno okolje, država jim zagotavlja pravno državo in varnost, država jim izobražuje kadre, država organizira zdravstvo, da so njihovi zaposleni zdravi in da redno prihajajo v službo, država zanje financira bazične raziskave, država jim daje subvencije za nove zaposlitve, država jim pokrije stroške njihovih vlaganj v raziskave in razvoj, država jim pokrije del investicijskih vlaganj. Država podjetnikom pokrije večino največjih tveganj. Vse, kar morajo podjetniki in menedžerji v zameno narediti, je, da plačujejo davke in da državi povrnejo del stroškov, ki jih ima s tem, ko za podjetja financira celotno ugodno poslovno okolje.

Seveda zgodba ni enostranska, kot jo prikazujejo gospodarska lobistična združenja ali kot je prikazana zgoraj. V družbi bi moralo obstajati zavedanje o medsebojni povezanosti in prepletenosti med državo, podjetji in zaposlenimi. Eni brez drugih ne morejo, le skupaj je mogoče ustvariti uspešno zgodbo. Vsi skupaj ustvarjajo dodano vrednost. Čas je, da se tega vsi zavedamo. In čas je, da začnemo spoštovati eden drugega.

 

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: