2 responses

 1. 31. maja sem pod članek o 2. tiru napisal:
  “ps: Sicer pa ne kaže da bi referendumska pobuda lahko uspela (1 teden je že mimo, podpisov pa bore malo).”

  No očitno sem podcenil situacijo, tako da bom oddal svoj podpis še danes.

  Sicer ne verjamem, da bi v primeru referenduma prišlo 20% volilnih upravičencev zavrnit zakon http://www.delo.si/novice/politika/zakon-o-drugem-tiru-bi-prezivel.html, ampak poizkusiti ni greh.

  Vseeno je potrebno upoštevati, da se večina ljudi ne bo poglobila v podrobnosti tega projekta. To je nekaj drugega, kot družinski zakonik, kjer lahko bolj neposredno pritisneš na čustva ljudi.

  Žalostno je, da vlada ne pristane na predlog civilne iniciative. SMC bo na naslednjih volitvah v vsakem primeru pogorela, ampak kaj bo s Cerarjem? Mar bo po vsem tem spet zasedel profesorske klopi in predaval o morali in etiki?

 2. Tudi jaz navijam za 40.000 podpisov, ki so realno dosegljivi. Očitno so Slovenci spoznali, kakšno oblast imamo in da ni dovolj da samo šimfajo za šanki in v internetnih klepetalnicah, ampak da je treba za boljši jutri storiti kaj konkretnega. Pa čeprav samo overoviti svoj podpis in oddati glasovnico. Tako vsaj pridobijo legitimnost za svoje kritike oblasti, pa še privadijo se na neposredno demokracijo, ki bo, kakor izgleda, še kako uporabna in potrebna metoda za uveljavljanje ljudske volje po demokratični poti.
  Očitno je, da obstoječa strankokracija ne omogoča učinkovite komunikacije med volilci in oblastjo, tako da bodo taki načini izražanja ljudske volje vedno bolj pogosti.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: