Laži in manipulacije, vendar brez seksa in videotrakov (Rumeno)

Vnaprej opozarjam, da se ta zapis ukvarja z “rumeno” temo, ker je pač odziv na “rumeno” poročanje. Nedavno sem bil opozorjen, da se bo kmalu začela negativna medijska kampanja proti članom Sveta za civilni nadzor nad projektom drugi tir. In sicer naj bi se začelo s širitvijo govoric, da naj bi bili nekateri plačani od Italijanov, da bi projekt drugi tir propadel. Nakateri naj bi delali v korist Luke Koper, da bi drugi tir uspel. Govorilo naj bi se o šest-mestnih zneskih. Vse z namenom, da bi diskreditirali pomembnejše zagovornike projekta drugi tir, ki pa se zavzemajo za njegovo čim nižjo vrednost, najbolj racionalen način financiranja ter transparentno izvedbo pod demokratičnim nadzorom. Žarišče širjenja medijskih manipulacij: Slovenske železnice in DRI.

No, in res je danes prišel prvi “paket“, ali bolje rečeno – prvi “šopek dezinformacij in laži” prek Požareporta. Z zapisom nima smisla izgubljati besed, ker gre pač za kombinacijo imen dejanskih subjektov ter izmišljenih ali nepovezanih dogodkov, zmešanih v neužitno fikcijo, kot je sicer to običajno za anonimke.

Glede na to, da člani Sveta delamo absolutno transparentno, za svoje delo ne dobivamo nobenih (lobističnih ali drugačnih) plačil, ne zastopamo interesov nobenih gospodarskih subjektov ali držav, pač pa aktivnosti glede racionalizacije projekta drugi tir izvajamo izključno na “etični pogon”, v prostem času in na lastne stroške ter zgolj po zdravi kmečki logiki in v korist družbenega interesa, bi se rad zgolj zahvalil za ta šopek:

Gospodje, hvala za rože!

%d bloggers like this: