2 responses

 1. Dolžniške okove si je z vseobsežno finančno malomarnostjo naša podjetniška in bančna elita ob dopustitvi sistemskih institucij kar sama nadela in jih nato preko EU in domače politike prevalila na ljudstvo.

  Le kakšne sklepe bodo delali bodoči ekonomisti leta kasneje, ko bodo vlekli razne korelacije med finančnimi vzvodi in drugimi ekonomskimi kategorijami. Gotovo ne bodo videli tako enostavne stvari, kot je nedelovanje sistemov finančnega profesionalizma, kakor so postavljeni, saj ta vidik nekako ne gre v sistem formul in s tem v sodobni sistem ekonomske “znanosti”. Tudi v zapisih finančne malomarnosti in primitivnosti pri samonataknitvi suženjskih okov praktično ne bodo našli saj jim tega skoraj nihče ne razkrije.

  Lep pozdrav Igor

 2. Nisem si mislil, da bom ta film videl na tem blogu,…

  Dajmo to prevesti v Slovensko okolje.

  Zakaj mislite, da je prišlo do skoraj 30% LETNE rasti kreditov nemenjalnemu sektorju med 2004 in 2008? Približno 40% samo v zadnjem letu (2008) pred krizo? (ko je že cel svet vedel, da kriza prihaja). Mimogrede nadproporcialen del pumpanje kreditov so opravile tuje banke pri nas. Banka Slovenije pa je mirno gledala stran.

  Zakaj je bi pogoj za vstop v NATO sprejem določenih patentnih pravic ameriške farmacevtske industrije in odpoved določenih poslov slovenske industrije.

  Zakaj predstavniki mednarodnih organizacij IMF, OECD, EK, ECB vseskozi zahtevajo privatizacijo slovenske industrije in še posebej finančnega sistema?

  Zakaj je prišlo leta 2011 do zrežiranega napada na slovenski finančni sistem s posledičnim pogojevanjem kreditov s kasnejšo zavezo po privatizaciji (“15 podjetij, etc..) in “strukturnih reformah”?

  Zakaj je Pahor (in zelo verjetno Gaspari) konec leta 2009 prepovedal Križaniču že dogovorjeno dokapitalizacijo NLB?

  Zakaj je Banka Slovenije leta 2010 s “front loading-om” ukrepov za dvig kapitala bank ubila zelo uspešno okrevanje slovenskega gospodarstva, ki se je začelo v 1.polovici 2010?

  Zakaj je Alenka Bratušek leta 2013 dovolila daleč preveliko bančno sanacijo (najmanj za pol) in posledično prenapihnjen DUTB (in državni dolg)?

  Zakaj se je v Upravo DUTB kadriralo večinoma tujce?

  Zakaj je Alenka Bratušek sprejela zavezo po prodaji slovenskih državnih bank, čeprav za tako radikalen ukrep v regulativi EU ni podlage?

  Zakaj se v medijih sistematično napihuje gospodarski kriminal, o kriminalni izdaji vitalnih slovenski nacionalnih interesov pa ni govora? Zakaj? Zato, da se v slovenskem narodu ubije močan instinkt po ohranitvi nacionalnega premoženja.

  In še bi lahko naštevali…. Naj za konec podam še odgovor dr. Petra Kraljiča na vprašanje o pomembnosti nacionalnega lastništva s strani enega od kolegov rotarijcev:

  “Nacionalno lastništvo je toliko pomembno kot vam je pomembno to, da ste subjekt namesto objekt”.

  Zakaj smo se že borili?

%d bloggers like this: