Zakaj si nihče ne upa sankcionirati Izraela?

Že štiri tedne čakam, da bo kdo napisal očitno dejstvo. Ameriška vlada bo za pasjo figo (oziroma iz razloga, ki ga bo po potrebi izsesala iz palca) sankcionirala katerokoli državo, ki se ji bo zamerila in v sodelovanje pri sankcijah prisilila še zahodne in druge vazalne države. Toda Izrael lahko v Palestini počne kar hoče – lahko dan za dnem pobija tisoče otrok in žensk, lahko bombardira bolnišnice in šole, lahko bombardira vozila prve pomoči, lahko civilnemu prebivalstvu zapre pitno vodo in elektriko (vse našteto krši mednarodna humanitarna pravila v vojni), lahko pobije dva milijona prebivalcev Gaze, lahko na Gazo vrže tudi jedrsko bombo (kot je včeraj povedal izraelski minister) – lahko počne, kar hoče, pa ga nihče ne bo zaustavil. Ker si ga nihče ne upa zaustaviti. Še arabske države si mu ne upajo zapreti dotoka nafte.

Zakaj ne? Ker pač – in tega si nihče ne upa povedati na glas, čeprav je večini to jasno – židovski lobi kontrolira ključne dejavnike. Jasno, tukaj smo na polju teorije zarote, vendar dejstva glede prezentnosti in vpliva židovskega lobija so pač dejstva. Spodaj je nekaj naštetih.

Kdo si bo upal sankcionirati državo, katere diaspora ima tak vpliv na ameriško politiko, medije in finance? Takšna država bi nenadoma zašla v velike težave glede refinanciranja svojega dolga. Akcija glede uvedbe sankcij bi lahko bila uspešna samo, če bi se zanjo odločila glavnina držav, vendar ZDA ne bodo tista država, ki bi to akcijo inicirala. Glejte točko 1 spodaj.

1. Židovski vpliv na ameriško vlado

Jews in US government 2023

The-israel-lobby-and-us-foreign-policy

Jews in US Congress - Senate

2. Židovski vpliv na velike medije

Jewish big media owners

3. Židovski vpliv na finančno industrijo

Vir: Wikipedia