En odgovor

 1. Video je “complete bullshit” in verjetno načrtna dezinformacija. kot mnoge druge na Youtube. Vključno z milijonkrat ponovljeno zgodbo o Holodomoru, ki z resnico nima nobene zveze. Zakaj? Ker je (Holodomor) preveč dragocena taka kot je, ker se je drugače ne bi dalo politično “molzti” že desetletja.

  S tem se ukvarjam že več kot desetletje (začelo pa se je povsem naključno) in resnica je povsem drugačna. Načrtno zatajevana ker nikomur ni v interesu, da bi prišla na plano. Ne boste je našli ne v knjigah, ne v filmih, na internetu pa samo, če drobci ki so se pojavljali skozi leta, niso že bili načrtno izbrisani. Je pa še kako povezano s tem, kar se dogaja danes v Ukrajini in kar se dogaja v svetu. Brez te resnice sploh ne morete razumeti, kaj in zakaj se sploh dogaja v Ukrajini in v svetu.

  Nisem mislil pisati o tem, ker bi bil šok in reakcija verjetno v tem času še prehuda. Zaenkrat naj bo dovolj, da vas opozorim, da je gornji video predvsem v funkciji dimne zavese in utrjevanja določene (politično preferirane) zgodbe.

  P.S.

  Cediranje Krima Ukrajini leta 1954 je bilo povsem nezakonito in protiustavno dejanje tako v tedanji Ruski federaciji (katerega del je bil Krim) kot tudi v Sovjetski zvezi. O cediranju so odločali prezidiji (vlade), ne pa parlamenti obeh entitet, kar bi po njihovih ustavah morali.

  Všeč mi je

%d bloggers like this: