Zakaj so zagovorniki militantne opcije v Ukrajini tako agresivni do zagovornikov mirne rešitve?

Ne vem, če ste opazili, ker je tako zelo očitno. Zagovorniki militantne opcije v Ukrajini so izjemno agresivni do vseh mirovnih pobud. Na vse mirovne pobude in na pobudnike teh pobud reagirajo izjemno agresivno, z žalitvami in diskvalifikacijami. Torej na vse mirovne pobude, ki nikogar ne žalijo ali diskvalificirajo, pač pa zgolj predlagajo začetek pogovorov glede mirne rešitve vojne v Ukrajini, zagovorniki militantne opcije v medijih naredijo totalni pogrom s serijo žaljivih člankov, javnih pisem in intervjujev.

Koga ogrožajo mirovniki? Od kdaj je poziv k mirnemu reševanju sporov grožnja stabilnosti in miru, zagovarjanje vojaške eskalacije pa pot k miru?

In kaj nam ta javno izkazana agresivnost zagovornikov militantne opcije pove o teh posameznikih?

2 responses

 1. Srce, VEDNO je bilo tako. Zato pa jaz iz srca sovražim militariste, ki so v bistvu navadni podzavestni sadistični klavci.
  Ti se ne moreš spomniti demonstracij proti vojni v Vietnamu, kjer je ameriška policija streljala študente (gl. film Strawberry Statement) in so se razširile po celem svetu. Pri nas tega nasilja ni bilo, ker je SFRJ bila proti tej ameriški vojni.
  Ampak v bistvu so militaristi skrajno agresivni.
  Če ne bi bili, bi militaristi ne bili.

  Všeč mi je

 2. Neokonzervativni vojaško-industrijski kompleks se je razvil v vojaško-industrijsko-politično-medijski kompleks, ki se financira z davkoplačevalskim denarjem opranim preko vojnih in humanitarnih izdatkov. Podobno kot slovenske sanacije rudnikov; jama brez dna, kjer nihče ne more preveriti inventarja zakopanega pod zemljo. Dlje kot traja vojna, več dobička prinaša, zato je treba vse mirovne pobude zatreti v kali.

  Všeč mi je

%d bloggers like this: