Če vam v šoli ni šlo, če ne obvladate osnov logike in matematike in ničesar drugega, ste dobrodošli v politiki

Doslej je na mednarodni sceni slovel nemški minister za gospodarstvo Peter Habeck (Zeleni) po pomanjkanju elementarne logike. Kljub temu, da so ga iz drugih držav opozarjali na nesmiselnost zapiranja nizkoogljičnih jedrskih elektrarn v času najhujše energetske krize in namesto njih odpiranja termoelektrarn ter kurjenja premoga, še naprej vztraja pri zapiranju preostalih jedrskih elektrarn in gradnji novih termoelektrarn. No, včeraj je njega in stranko Zelenih v Münchnu na varnostni konferenci dostojno zastopala nemška ministrica za zunanje zadeve Annalena Baerbock (tudi Zeleni) z izjavo (kot odgovorom na vprašanje, ali je mir v Ukrajini možen, če Putin ostane na oblasti): Če se Putin ne spremeni za 360 stopinj, potem ne“.

Baerbockova si je s to izjavo priborila mednarodno slavo in novo ime “Annalena 360° Baerbock”.

Nauk te zgodbe: če vam v šoli in pri študiju ni šlo, če vam logika in matematika delata težave in če ne znate nič drugega, ste dobrodošli v politiki. Še posebej pri Zelenih (in nasploh zelenih marksistih) vas čaka svetla prihodnost.

No, lahko pa je res šlo zgolj za “diplomatski spodrsljaj” in je Baerbockova zgolj povedala, kar v nemški vladi resnično pričakujejo od Putina kot pogoj za mir – torej, da po pirueti za 360 stopinj ostane njegova politika do Ukrajine natanko takšna kot doslej:

Baerbock 360

3 responses

 1. Mislim, da se lahko z Jožetom, ker imava nekaj neposrednih izkušenj iz politike, strinjava, da je politika polna idiotov in popolnoma nesposobnih ljudi za odgovornost, ki jim je zaupana.

  Dostikrat sem rekel, da če bi normalni ljudje, ki danes v službah trdo delajo, da o kakšnem dodatnem popoldanskem delu, pa naj bo na kmetiji ali kje drugje niti ne govorim, videli od blizu, kako se dela z njihovo državo in njihovim denarjem, bi pobrali prvo stvar, ki bim jim prišla pod roke in izbili hudiča iz te bande nesposobne.

  Pa ni tako samo pri nas, gornji primer lepo kaže, da je to vsesplošna bolezen na Zahodu. Politik je čedalje bolj samo lutka za javnost, vaba za upanje, strah, zgražanje in tarča za jezo. Zamenljiv ko je treba, ko odsluži namenu. Prave odličitve pa se vlečejo v ozadju. Brez transparentnosti, brez odgovornosti.

  Mi obtožujemo Rusijo, ampak ali mi lahko imenujete enega samega zahodnega ministra, ki je na profesionalnem nivoju Lavrova. Naš evropski Borell ni primeren niti, da bi mu bil vajenec. Ali ima sploh smisel primerjati von der Leyen-ovo, Scholz-a, Biden-a, Macron-a s Putin-om? Bivši izraelski premier Naftali Bennett je v intervjuju iz 4.2.2023 ocenil Putin-a kot “Veru smart, very sharp” Za katerega našega zahodnega voditelja lahko to rečete? Ni čudno, da je izid prvih taktov 3.sv., kot jo doživljamo, tak kot je.

  Všeč mi je

 2. Marko,
  se strinjam. Ampak riba smrdi pri glavi. Poznam precej zelo kompetentnih visokih in manj visokih uradnikov v državni upravi. Zaradi njih država sploh še deluje in se ponekod celo premika naprej.

  Všeč mi je

  • Se absolutno strinjam.

   Pripomba je bila na politični del. Sam sem, ko sem bil 2 leti del državne uprave, moral pojesti veliko zarečenega kruha na račun kompetentnosti državnih uradnikov. Spoznal sem kar veliko res kompetentnih in zavzetih ljudi, ki bi jih bila vesela vsaka resna privatna firma.

   Če sem koga od teh užalil s svojo pripombo, se iskreno opravičujem.

   Všeč mi je

%d bloggers like this: