Zavržno igračkanje z življenji Ukrajincev

Bedno in zavržno dejanje je ameriško vabljenje Ukrajine v NATO, s čimer sprovocirajo rusko agresijo (ki je absolutno neopravičljiv napad na suvereno državo), nato pa Ukrajince pustiti na cedilu, same in goloroke, da se branijo pred ruskimi raketami in tanki. To je zavržno ameriško igračkanje z življenji Ukrajincev.

Medtem pa bodo ekonomsko ceno za ameriško igračkanje plačale evropske države v obliki višjih cen energentov in hrane ter stagflacije.

In kakšne so zdaj, ko so jo pustili na cedilu, opcije Ukrajine?

(A) da se takoj preda, pristane na vse Putinove zahteve in tako reši nekaj tisoč nedolžnih življenj ter infrastrukturo ali

(B) da se golih rok brani pred tanki in raketami, žrtvuje nekaj tisoč nedolžnih življenj in porušeno infrastrukturo ter nato pristane na vse Putinove zahteve?

3 responses

 1. Zadnje čase se mi iz globin spomina vrača otroški vic, ki smo si ga otroci pripovedovali tam nekje v prvem razredu osnovne šole. Takole gre:

  “Fantek se zbudi ves povit v bolnici. Zdravnik ga vpraša, kaj se je zgodilo. Fantek odgovori:

  “Zlezel sem pod posteljo v spalnici, ata in mama sta se jebala, postelja je odjebala, jaz sem pa najebal.”

  Parafraza tega vica gre danes takole:

  Zahodni “deep state” in ruska nomenklatura sta se jebali, globalizacija in svetovni mir (Ukrajina itak) so odjebali, Evropa pa je najebala.

  Samo na smeh mi ne gre več.

  Všeč mi je

 2. Se popolnoma strinjam. Na koncu se moramo vprasati kdo je res prijatelj in kdo ni. NATO je organizacija, ki predvsem ščiti interese ZDA. Evropa je polna ameriških baz in ameriškega orožja. Američani so oddaljeni tisoče kilometrov in ne bojo nikoli občutili vojne. Seveda, če ne pride do uporabe jedrskega orožja. V tem primeru so oni primarni cilj. Ukrajina bo plačala grozljivo ceno za svojo naivnost. Globoko se moti tisti, ki verjame, da bo NATO karkoli naredil v primeru napada Rusov na katero od manjših članic. Evropejci bi se morali združiti in urediti zadeve v naši Evropi. Ne pa poslušati ZDA.
  Kdo bo imel največ od vojne? Američani. Prodajali bojo nafto in plin po tržnih cenah v Evropo, Prodajali bojo orožje za obrambo pred Rusi. Že oborožitev Nemčije bo prinesla milijarde dolarjev. Da ne omenjam problem s hrano, žitaricami. Največji pridelovalki sta Ukrajina in Rusija. In letos tega pridelka ne bo, oziroma bo bistveno manjši. V glavnem Ukrajina se je ujela v past.

  Všeč mi je

  • Ne gre samo za plin kjer bodo tolkli nekaj 100% dobičke in prodajo orožja, najhujše bo, da bo propadel, obubožal ali bil tako ali drugače prizadet velik del evropske in ekonomije.

   Ki ga bodo potem pokupili (z denarjemi iz primarne emisije – ustvarjenim ne s trudom ljudi ampak s pritiskom na tipko računalnika) za bagatelo. In to je glavni cilj te vojne, ne Ukrajina.

   Zahodna ekonomija, predvsem anglosaksonski dvojec, ne more več konkurirati na svobodnih trgih in zato se rešuje po dobro znanem in preizkušenem receptu.

   Ukrajinci tukaj igrajo vlogo koristnih idiotov kot bi rekel Lenin. Za strahotno ceno.

   Všeč mi je

%d bloggers like this: