Da bi za en dan bil Hojsov policaj…

Sposojeno s Facebooka. Ima literarno vrednost. Za prste obliznit.

V plastični ilustraciji tega, da ne potrebujemo stanfordskega tipa eksperimenta, da vidimo, kako bi se normalni ljudje obnašali, če bi dobili priložnost biti nekaj drugega. Dovolj je tudi, če je Jaka Racman fajn plača…

Stari moj da bi za en dan bil Hojsov policaj. Pa da me kliče Hojs pa mi reče da pride eminenten gost v Celje in da sem js odgovoren na eno sobotno dopoldan za varnost ljudi in premoženja v mestu. Ker pride Jaka Racman v Celje. In za to je potrebna posebna stopnja varovanja v strogem centru Celja.

V petek zvecer bi javil, da sem aktiviral 23443 člen- “Medvešek na pohodu za varnost, otroke in blaginjo. Za vse. Ne le za Jake Racmane.

Počako bi lepo na soboto dopoldan. Ura lepo 11 dopoldan. Folk kofetka, sonček sije, mamce pa ateji na tržnici okol korenja pa zelene letajo, kužki lovijo svoje repe, otroc se derejo ko jesiharji, ziher kdo od stalnih drma kak inštrument tam na ulici, al pa uni indijanci zapestnice delajo…in Bam. Js uletim. S solzilcem iz prve na tržnico. Kr od Starega piskra bi jih že nastreljal, zaplinim najprej tržnico razumeš, pol pa sam pendrek ven, gasmasko gor pa idemo. Narežem prvo teto… ka mi maš tule zdle zeleno pa stročji fižol za kupvat, bam bam bam, ziher bi bil kak čiko stari tam, pa se davil. Primem, fuknem u steno razumeš, če je nevarn s tem čikom no. Zase in za druge. Sploh pa za Jako Racmana. Js varujem pizda, samo svoje delo opravljam on mi pa tule s čikom po tržnici. Valda ga zlamam.

Grem naprej še tam po mestu, kr usput lepo cika caka v vsak kafič en solzilc. Lej ka pa veš kje je kak potencialni nepridiprav infiltriran na kofetu. Boljš da js lepo vse zaplinim pa bo skupaj z ostalimi tut potencialni nepridiprav spizdil pička mu materina.

Folk beži, panika in akcija, od povsod se nabirajo. Sam men to ni všeč. Ka pa veš ka je to, pomoje najboljš, da js vse lepo zalijem. Letim js na tavelik parking za Plesnim forumom po Vodni top. Tam sem si ga že prej naštimal, ko sem predvideval, da bom naletel na izredne razmere. Skočim not, gasa zategnem dol po ljubljanski cesti proti sodišču, pa že kr mal usput šiptarje na kebabu zalijem. Ka pa kurac. Na pas mater pićim dol na prešernovo, proti zvezdi na tleh.

Tam se mi pa spelje. Če je povsod folk, valda kr v vse strani špricam. Puni šus dol proti Metropolu. Tam sem videl ene 3 ko hočejo v Mercator Soča zarinit. Kaj kurac majo 3osebe skup it v mercator, če je aktiviran 23443 člen. Bam…puni šus v njih. Tam iz lokala se mi hočejo neki dret, da je to neka represija neki neki, en mi tam maha z laptopom, pa grozi kak bo neke dopise pisal na MNZ pa na ministrstvo za kulturo pa nevem kam vse, fiiiuuuu ga že faše kurbež, obrnem na ročno, ker mam nek filing, da so dol pri hotelu Evropa eni, ko tut nevem ka majo za delat zunaj. Usput do tja vidim enga mulca pri enih vratih. Dere se mi, da sam domov misli it. Kaj domov kaj domov. Ka maš domov za it zdle. Je že na steni vklenjen.

Zdej osnovno varnost sem vspostavil. Zdej bi blo fajn da bi js samo lepo spremljal dogajanje iz Helikopterja. Pičim na un parking tam za Štormanom ko sem si helikopter pusto, zalaufam… in do večera krožim nad centrom mesta. Vspostavim red in mir v centru mesta, Jaka Racman mi pa reče, da sploh ne bo šel v center ampak gre v Pišek bar, ker se ma itak tam neki za zment. Pa pizda materna no….Js pa brezveze tule glavo nastavljam tej krvoločni množici.

Na konc bom pa js taslab izpadel ne. Pa sam dobr hočem. Pa samo svoj del delam. Najraj bi naslednjič rekel NE. Sam… če Jaka fajn plača. (-:

Vir: Celjski kralj, Facebook

%d bloggers like this: