Pet ukrepov za prevzgojo vlade

Ervin Hladnik Milharčič ima odličen recept za to, kako lahko mediji vlado, ki izvaja vojno proti medijem, najbolj učinkovito prizadanejo in prevzgojijo. Preprosto tako, da začnejo o njej, njenih ministrih in njihovih potezah poročati skrajno racionalno. Brez slike in zvoka, brez fotografij in brez imen in priimkov, zgolj nazivi funkcij. Brez pojavljanja v medijih ni samopromocije vladnih strank in ni reelekcije.

Zrak je treba očistiti in ponovno vzpostaviti normalnost. Vsak mora narediti tisto, kar zna. Novinarji pa v tem svetu znamo marsikaj. Za začetek zadošča pet vzgojnih ukrepov.

1. Vsi normalni mediji vpeljejo bojkot uporabe imen in priimkov vseh slovenskih politikov. Opisujemo jih samo s funkcijami: predsednik vlade, minister za obrambo, vodja poslanske skupine.

2. Ukinjeno je objavljanje fotografij, videoposnetkov in risb politikov pri opravljanju funkcij. Namesto njihovih podob se objavi simbolične slike ali posnetke. Na radiu in televiziji njihove izjave z nevtralnim glasom prebere voditelj.

3. Vpelje se popolna prepoved citiranja, povzemanja in komentiranja vseh tvitov in zapisov na Facebooku ter drugih ekscentričnosti. Tega ni. Delovalo je za Trumpa in ni hudič, da ne bo tudi za slovensko vlado.

4. Piše se izključno o tistih relevantnih potezah vlade in parlamenta, ki imajo vpliv na delovanje družbe. O njih se piše ekstenzivno, temeljito in brez zadržkov.

5. Pri vsakem članku ali prispevku je treba omeniti, kaj o dogodku pravi STA. Da ne pozabimo, zakaj to počnemo.

Za STA ukrepi ne veljajo. Oni lahko objavijo vse. Če hočejo politiki videti sebe, naj gredo pogledat na njihov strežnik.

Vir: Dnevnik

En odgovor

  1. Briljantno!

    Zaradi takih zapisov je še kanček upanja za Slovenijo.
    Preprosta ideja, izvedljiva, le malce poguma moraš imeti, da jo objaviš, ker ne gre v kontekst vse občega javnega ne-razmišljanja.

    Bravo!

    Všeč mi je

%d bloggers like this: