Postani junak, ostani doma

Nemška vlada pač obvlada. Ob učinkoviti pripravi zdravstva na drugi val in obvladovanju epidemije obvlada tudi komuniciranje s prebivalstvom v času epidemije. Brez strašenja in militantne retorike. Pred časom sem objavil nagovor nemške kanclerke Angele Merkel, ki je mlade pozvala k odgovornemu obnašanju z namenom, da tako zaščitijo svoje najdražje. Tokrat je nemška vlada financirala video, ki pokaže, kako se je generacija mladih v zimi 2020 vpisala med junake. Tako, da je ostala doma in pripomogla k zaustavitvi širjenja virusa.

Kdaj bo naša vlada sposobna takšnega komuniciranja z nami? Vem, retorično vprašanje…

Ne glede na to, pa ta poziv velja tudi za vse nas: naslednja dva tedna ostanimo doma, pojdimo v naravo, vendar le v krogu družine, družimo se prek telefona in socialnih omrežij, praznujmo prek Zooma in postanimo junaki. Skupaj lahko premagamo Covid. Junaki 2020!

2 responses

  1. Ni več problem samo vlada (kako zaupati človeku, ki se že 10 let skriva pred pisemskimi pošiljkami), ampak tudi tole https://www.zurnal24.si/slovenija/na-spletu-zavrsalo-clovek-si-ne-sme-privosciti-malice-356767.

    Ukrep nošenja mask na prostem je milo rečeno bedast in ko je ginekologinja na to opozorila, so ga samo še bolj zakomplicirali (to je državna sekretarka, ki so jo prej verjetno ovirali kolesarji, da ni sklicala sej covid skupine, kjer bi lahko celo obravnavali podatke matematičnih modelov). Sedaj imamo posledice in težko bo ta vlada dobila veliko večino ljudi na svojo stran.

    Povedano še drugače – včeraj je mikrobioloh izjavil, da ve da so okužbe nastajale na kolesarjenju. Me res zanima kako lahko on to ve? Ali so podatki šli ven k nepooblaščenim osebam? Ni problem, če sodeluje z epidemiologi, ampak če samo testira v labu pa je problem. In res kako je prišel do podatkov? Na sledilniku jih ni.

    Zaupanja ni, ga ni bilo že na začetku prevzema, doknčno pa se je izgubilo z direktnim napadom na medije (kjer je ukom pisal v EU).

    Po alanfordovsko – sjebali so sve, pa če valjda i koronu.

%d bloggers like this: