10 responses

 1. Jože,

  imam nekaj izkušenj s takimi svinjarijami. Predlagam Ti naslednje:

  – poišči odvetnika in ga toži takoj (imaš samo 8 dni časa od njihove objave), Zakon o medijih je tukaj povsem na Tvoji strani. Ko jim boš enkrat zagrozil (pismo naj bo s strani odvetnika) bodo zelo hitro bolj prijazni. Če ne bodo, Zakon o medijih predvideva tožbo v 30 dneh. Tožbo bodo 100% izgubili. Potem ne bo več heca. Potem naj takoj sledi še civilna tožba. Če rabiš res kvalificiranega in hitrega odvetnika na to temo, me lahko pokličeš ali pa mi pošlji mail.

  – takoj nato ga prijavi na novinarsko razsodišče. Moja izkušnja je, da ga bo to neprimerno bolj bolelo kot sama tažba. Razsodba, ki bi morala tukaj biti povsem jasna, namreč ostane za vedno in pomeni neizbrisljiv madež na profesionalni podobi novinarja. Nikomur ni vseeno, če ga obsodijo lastni kolegi, če pa izgubi tožbo pred sodiščem (vendar ne za neobjavo odgovora po Zakonu), pa je lahko še heroj.

  Načeloma sem proti tožbi novinarja, če je le omogočena korektna možnost odgovora. Če pa ti pezde niti tega ne omogoči, do česar imaš vso pravico po Zakonu, potem je potrebno udariti hitro odločno in brez usmiljenja, tudi z odškodninskimi tožbami. Predvsem zato, da daš jasen znak vsem ostalim, da se ne boš pustil zajebavati. Če tega ne boš naredil, bo lov nate odprt.

  Glede novinarskega razsodišča. Spomnim se kako je Janševa predstavnica za tisk prišla prosit, če bi umaknil prijavo na novinarsko razsodišče. “Ni problema”, sem rekel, “ni moj namen se maščevati komerkoli, hočem pa da se pove resnica. Objavite vaše opravičilo, pa bom umaknil prijavo”.

  “E, to pa ne bi, je nerodno”, je rekla. No če je pa nerodno, če se je težko opravičit za očitno svinjarijo, potem pa tudi jaz ne bom umaknil prijave…… .

 2. Prebral sem odgovor in niti malo ni žaljiv. A za nekatere so dejstva, ki jih navajate, žaljiva. To poznam iz lastnih izkušenj. Zato imate polno mojo podporo.

 3. Glede na Zakon o medijih so morali navesti nek razlog (31. člen), da zavlačujejo z objavo popravka. Njihovo ravnanje nima nič s vsebino, sledijo le proceduri in upajo, da boš storil napako v postopku, s katero se bodo lahko izognili kazni. Kar do odvetnika.

 4. Pozdravljen,
  Vidim, da je tehnika medijskega in javnega “ubijanja” še vedno enaka. V mojem času, pred Markovim, je bilo še huje, saj je bilo tudi javno mnenje v celoti proti nam. Pri vas vsaj tega ni.
  So pa bili glavni eksekutorji tistega časa: Cirman, Vukovićka in Rankova na Dnevniku, Toplak na Večeru in Sovdatova (pa še kakšen jurišnik bi se našel) na Financah. Zadnja dva sta se v zadnjem času malo umirila oz. odrasla (šla skozi lastno katarzo?), Rankova ima/je imela lastne življenjske probleme, prva dva pa še vedno bljuvata in svinjata po medijih. Občasno je bljuval tudi Crnkovič, ki pa je bil in je tudi danes luzer in brez nekega vpliva v javnosti. Vsi pa si zaslužijo, da jih od nekoga dobijo po… Že res, da na koncu življenje samo poravna račune, a včasih je treba preprosto (pre)dolgo čakati.
  Markov postopek pa vsekakor drži in predlagam, da se ga uporabi.
  Obilo uspeha in držim pesti.
  LP
  Matjaž

 5. Jaz naivnež sem mislil, da lahko v demokraciji vsak govori skoraj vse … https://reporter.si/clanek/izjava-dneva/da-bi-na-celo-centralne-banke-prisla-slovenska-kopija-grskega-janisa-varufakisa-je-veliko-huje-kot-ce-bi-postal-financni-minister-iz-kvote-levice-668753. Pozdravljena grožnja evropskemu monetarnemu sistemu. Če je samo pisanje iz slovenske vukojebine grožnja potem je stanje v Italiji kaj za evrski sistem? Gamma ray burst?

  Kolikor vem se je na tej strani samo pisalo, da evro ne bo preživel krize in se ni pisalo proti evru, oziroma pisalo se je proti neumni politiki varčevanja.

%d bloggers like this: