Konzervativnost, neumnost in progresivnost

Although it is not true that all conservatives are stupid people, it is true that most stupid people are conservative.

Vir: John Stuart Mill

When The Economist opines on new ideas and policies, it does so on the basis of their merits, not of who supports or opposes them. Last October, for example, it outlined a programme of reforms to combat inequality. Some, like attacking monopolies and targeting public spending on the poor and the young, had a leftish hue. Others, like raising retirement ages and introducing more choice in education, were more rightish. The result, “True Progressivism, was a blend of the two: neither right nor left, but all the better for it, and coming instead from what we like to call the radical centre.

Vir: The Economist

One response

  1. Economist sprašuje, če je lev ali desen. Odvisno od tega koga vprašaš, kajti nekateri bolj vrednotijo teme življenskega sloga, drugi pa bolj socialno/ekonomske teme. Jaz sem med slednjimi zato bi, če bi že moral opredeljevati po tem ključu, Economista dal na desno. Čeprav ga berem redko, pa verjamem, da podpirajo neko skromno socialno državo in če se ne motim, tudi UTD. Glede tega vsekakor niso tako desni in proti kot nekateri konservativci.

    Economist pa je vsekakor eliten medij, Economista ne berejo reveži. Ob redki priložnosti, ko sem imel v rokah tiskano izdajo, sem zasledil tudi oglase za visoka delovna mesta v Združenih narodih, za vodstvena mesta v multinacinalkah, mislim, da to pove vse.

    Pa tudi ni presenetljivo, da nekdo, ki je res pri denarju podpira nadzor nad orožjem, splave, ateizem, gejevske poroke, posvojitve, multikulturalizem, mednarodno diplomacijo, itd… Razen, če je velik delničar orožarskega podjetja, so to zanj vse po vrsti ne-denarne teme, ki v bistvu nič ne stanejo. Pri temah, ki res stanejo, pa je ponavadi drugo stališče.

%d bloggers like this: