Trumpov teden destabilizacije sveta: Poskus razbijanja EU, WTO in NATO

Karkoli od naslovnih novic je zgolj neokusno hecanje, teorija zarote ali novinarska raca, pa vendar tako v paketu znotraj dveh dni pomenijo dobro dozo Trumpovih poskusov destabilizacije sveta. Težko bi rekli, da se Trump ne trudi aktivno in intenzivno destabilizirati dobrih 70 let svetovne ureditve po drugi svetovni vojni.

Akt 1: Trump svetuje Macronu: Zakaj ne zapustite EU?

.

Akt 2: Trumpovo srečanje s Putinom z namenom razbijanja NATO?

Akt 3: Trump naj bi se želel umakniti iz WTO

Zgornja novica je sicer iz Fox News, ki ne slovi po resnicoljubnosti in novinarski etiki. Finančni minister Mnuchin je to novico seveda takoj zanikal kot “pretiravanje”.

5 responses

  1. Nastajanje in izvor idej (ne pa vzroke za uspeh) zanimivo razgrinja spodnji video.
    To Understand President Donald Trump, Look To Pat Buchanan | The Last Word | MSNBC

    Lep pozdrav Igor

  2. Če bi isto delal levičar, bi to pozdravljal. Ker pa je stric Donald svetovni prvak hiperbolizma, mastnih laži in dnevnih ocvirkov, temu ni tako. V zgodovinskem času živimo, ko se na novo določa kaj je politično desno in kaj levo. V zadnjih dneh izpostavljena mlada bodoča kongresnica iz New Yorka, Alexandria Ocasio Cortez, je pokazala kako se to dela.

    Politična levica bo doživela ponovno oživitev in celo premagala ta goveji nacionalizem edino tako, če bo naslavljala in spreminjala konkretne materialne razmere ljudi. Torej delala to česar se desnica ne bo nikoli lotila .

    Kar je zelo izstopalo v kampanji te mlade demokratske kongresnice, ki je v svojem okrožju premagalala 20-letnega demokratskega veterana, je to, da se sploh ni ukvarjala s Trumpom. Naslavljala je vsakodnevne težave ljudi v svojem okrožju, ki so pod vladavino korporativnih newyorških liberalcev, le naraščale. Kar v bistvu pomeni, da se je ukvarjala s Trumpom, saj tudi on ni nič drugega kot v nove cunje odet newyorški korporativnež.

%d bloggers like this: