One response

  1. Nič novega. V vsakem sistemu si je oblast prizadevala, da bi z razno raznimi načini manipulirala z “ljudstvom” in tako vsilili družbi svoje interese/rešitve. V socializmu preko močnega kadrovskega vpliva na medije, ki so bili v glavnem trobilo vladajoče stranke/elite, v kapitalizmu preko lastništva medijev in sedaj preko družbenih omrežij s pomočjo plačancev (CA), seveda ob pristanku lastnikov omrežij, ki ob tem dobro služijo.
    Mene čudi, od kod tako začudenje nad takim ravnanjem, ki je običajna lastnost vseh pokvarjenih oblastnikov. Da je sedanja oblast velekapitala interesno “pokvarjena”, pa tudi ni treba ugibati, samo malo je treba brati/uporabiti Marxa in Pikettya, pa še Milanovića za povrh.
    Zaenkrat je edina obramba krepitev demokracije, tako da država brani svoje državljane pred manipulacijami oblastnikov, povezanih s kapitalom. Velekapital to dobro ve, zato si tako prizadeva demontirati državo z raznimi koncepti vitke drżave in razno raznimi privatizacijami klasičnih javnih storitev, kot je zdravstvo in šolstvo. Če pa ne gre drugače, si pa kongresnike enostavno kupi preko financiranja volilnih kampanij, kot to počnejo v ZDA.
    Edina obramba demokracije so razgledani in objektivno informirani volilci, ki take nakane pokvarjencev razkrinkujejo.
    In to se na tem blogu trudimo početi

%d bloggers like this: