Govoričenje o zasebnem vlagatelju v drugi tir je neumnost

Glede na nebuloze o čakanju na čudežnega zasebnega investitorja v 2. tir, princa na belem konju, ki bo zdaj zdaj prijahal izza ovinka, še enkrat objavljam preprosto cost-benefit analizo, zakaj se zasebniku naložba v 2. tir ne splača, državi pa.

DAMIJAN blog

V zadnjih dnevih in tednih je mnogo ljudi, začenši z ministrom za infrastrukturo  in do različnih novinarjev, diskutiralo o nujnosti, da za izgradnjo drugega tira Koper – Divača najdemo zasebnega vlagatelja. Super, tudi jaz sem za to. Vendar pa sem, preden sem se tako navdušil nad tem, da bi o tem javno govoril, naredil hitro kalkulacijo stroškov in koristi takšne in drugačnih opcij. Na žalost pa večina “navdušencev” nad javno-zasebnim partnerstvom v železniško infrastrukturo te domače naloge ni naredila, ampak govorijo na pamet.

Že preprosta kalkulacija pokaže, da se nobenemu zasebniku ne splača vlagati v drugi tir in da je iskanje zasebnega investitorja, torej javno zasebno partnerstvo (JZP) pri gradnji 2. tira absolutno nerealistično. Zasebnik bi za povračilo naložbe po optimistični varianti potreboval najmanj 100 let. Poglejmo.

View original post 1,639 more words

%d bloggers like this: