Nova nadškofijska, pardon, sindikalna prevara?

Če ste prezrli, tale zgodba je res fenomenalna:

Ljubljana, 27. oktobra (STA) – Delavska hranilnica je s skoraj milijon evrov težko dokapitalizacijo vstopila v lastništvo Aerodroma Maribor, poročajo mediji. Delavska hranilnica je na ta način od libeliškega Aviofuna odkupila 57-odstotni delež tega štajerskega letališča. Ostalih 43 odstotkov je še vedno v lasti Aviofuna.

Predsednik uprave Delavske hranilnice Jože Stegne je za različne medije dejal, da so se za dokapitalizacijo odločili, ker so ocenili, da gre za dobro naložbo in ker želijo dokazati, da je bila prodaja letališča Brnik tujcu napaka.

Največji lastniki Delavske hranilnice so Sindikat kovinske in elektro industrije Slovenije (SKEI), Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), SKEI konferenca PS Gorenje in Sindikat državnih organov Slovenije.

Malce spominja na cerkveno spodbujanje zbiranja certifikatov med verniki pri cerkvenih družbah. Te pa so s kasnejšimi ponesrečenimi naložbami iz teh certifikatov naredile šrot. Bo Delavska hranilnica šla po podobni poti in iz delavskih prihrankov naredila enak šrot? Najbrž računa na prodajo mariborskega aerodroma Kitajcem. In najbrž zaman. V vmesnem času pa jim bodo stroški, povezani s praznim aerodromom, požrli kapital. Zanimivo je to ponavljanje zgodovine.

Če bi imel po kakšnem nesrečnem naključju prihranke pri Delavski hranilnici, bi bil zdaj zelo nervozen.

%d bloggers like this: