Ekonomika Jankovićevega soliranja

Kakšne so racionalne razlage Jankovićevega soliranja in grožnje, da bo spet prevzel vodenje stranke kljub nevarnosti razpada vlade in koalicije? Glede na to, da je Zoran Janković poslovnež, in to poslovnež znan po spornih poslovnih praksah, gre najbrž za posel. S čim lahko Janković tukaj zasluži?

Bo stavil na bankrot Slovenije in služil z razliko v donosih na slovenske državne obveznice? Računa na to, da lahko po razpadu vlade in koalicije spet zmaga na predčasnih volitvah in po premešanju kart dobi partnerje voljne sodelovanja z njim? Ali pa računa na to, da bo za svoj umik od kandidature od vladne koalicije dobil ustrezno “plačilo”? Kaj lahko vladna koalicija ponudi Jankoviću, da ta odpove organiziran prevoz njegovih privržencev z avtobusi od Tivolija do Brda pri Kranju? Je upočasnitev pravosodnih preiskav proti njegovi družini zadovoljivo plačilo?

Več o tem v današnjih Financah.

5 responses

 1. Ta je pa dobra!!! Razpad te vlade bi bila grozna stvar?! Kaj so pa tako dobro naredili? Sanacijo bančništva? Pristali so na katastrofalno vrednotenje bančne aktive. Ker so morali? Ker niso hoteli!!!

  Imel sem priliko sodelovati v komisiji, ki se je z EU pogajala glede državne pomoči NLB skupaj s Čufer-jem? Se je Čufer pogumno boril za interese prve sistemske banke. Kje pa? Tiho je bil kot rit. Daj no, naredili so zato ker so se kupili za službe v EU. Ker se menda ne da upreti EU? Samo poglej Orbana, ki je zaščitil nacionalne interese Madžarske bistveno bolj kot mi in to ob neprimerno slabših makroekonomskih pogojih. Zagon gospodarske rasti? Reševanje ključnih sistemskih podjetij in delovnih mest? Cimos, Mercator,…IZDAJA in vrhunski diletantizem! Vrhunsko davčno reformo? Zakon o obdavčenju nepremičnin je ena taka diletantska zadeva, čisti amaterizem in neskončna aroganca……In če je ta tak, kakšne so šele druge stvari, ki jih ne vidimo? Od takih naj bo odvisna naša usoda?

  Ta propoganda za Bratuškovo in krog bivših LDS-ovcev, ki fura vse iz ozadja, je naravnost ogabna.Vedo, da če Bratuškova pade, jih nikoli več ne bo pri koritu. In samo zato se gre!! Za nami potop! Nočem biti apologet niti Jankoviča niti Janše, ampak, da po 1 letu od težkih javnih obtožb KPK-ja ni obtožnic, je zelo zaskrbljujoče. Ker v Sloveniji lahko predkazenski in kazenski postopek trajata neskončno in za vedno uničita brez posledic za obtoževalce, vsakega politika.

  Zakaj politik v normalnem svetu takoj odstopi v primeru težkih obtožb? Zato ker se bo v postopku, ki se bo zaključil v roku enega leta, dokazal svojo nedolžnost. Glej primer nemškega predsednika. S tem bo teža obtožb padla na obtoževalce, on pa se bo lahko vrnil v politiko močnejši kot kadarkoli doslej. Kaj pa V Sloveniji? Nekaj let bo čakal na obtožnico, še nekaj (v povprečju 3 leta) na sodbo 1.stopnje in še vsaj par let na drugo. Medtem se mu trajno uniči kariero. Zakaj pa bi v takih razmerah odstopil?

  Kolikor vem, je revolt znotraj PS že nekaj časa izjemno hud. Pa ne zaradi osebne relacije med Bratuškovo in Jankovičem, ampak zaradi programa. Izvaja Bratuškova program stranke PS ali DL? Kaj pa naj bi naredili člani stranke, ki jih je predsednica grobo prevarala? Ker se menda ne da drugače? Daj, no.

  Et tu, Jože!

  Všeč mi je

  • Miha,
   ne vidim, kako bi bil kot predsednik stranke lahko efektivno bolj zaščiten kot v funkciji župana. Bolj bi bil zaščiten samo kot poslanec ali minister / predsednik vlade.

   Všeč mi je

 2. Mene bolj skrbi, ker ne vidim nobene racionalne razlage za ta kongres. Alenka ima probleme med svojimi poslanci, in ne toliko v sami stranki, kjer so kongres enkrat že preložili. Naj ponovim. Poslanci njene stranke so problematični. To kar je naredila Alenka, je isto kot bi mi, ki imamo probleme s Hrvaško, preizkušali svoje zavezništvo v Avstriji. Če bi jih skupaj napadli je dobro, drugače bi bilo pa samo sebi namen.

  Meni se zdi, da je to bolj odziv nekoga, ki poizkuša na silo, in iz obupa strnit vrste. Mogoče se je celo naveličala vloge in je to zasilni izhod. Nihče je ne bi obsojal.

  Nihče ni nikoli izjavil, da je vladanje zabavno in brez problemov. Je pa pri nas ob vseh akterjih še toliko težje.

  Všeč mi je

%d bloggers like this: