Cory Chisel za krizne čase

Črt mi je v nedeljo poslal link na EP zame še povsem neznane skupine Cory Chisel & Wandering Sons. Ne gledam TV in mi jih seveda ni uspelo zaslediti v Dr. Houseu, kjer so bojda gostovali konec januarja s pesmijo “On My Side”. Jasno, takoj sem se zaljubil. Kot takrat daleč nazaj v Cowboy Junkies, Willard Grant Conspiracy, Walkabouts, Tindersticks, The Fray, Snow Patrol … Zame ubijalska mešanica odličnih tekstov, kitarskega soula iz 60.tih, sodobnega pop rocka in vrhunskega nežnega vokala. “See it my way” mi dvigne kocine.

Kolikor sem uspel dosedaj prisurfati informacij, so dolej posneli EP “Cabin ghosts”, posnet v družinski koči. Na nemškem Amazonu je mogoče kupiti CD, na ameriškem in britanskem Amazonu pa downloadati mp3-je, vendar samo znotraj ZDA ali Britanije. Čudna globalizacija na četrt poti. No, še dobro, da imam prijatelje tam čez.

Sicer pa se Cory Chisel ponaša z glasbeno dediščino baptističnega pastorja in mame, ki je igrala piano pri njegovih mašah. Nekako podobna zgodba kot pri Kings of Leon. Cory & vandrajoči sinovi precej igrajo po raznih sešnih in klubih, posnetek enega izmed njih lahko poslušate na Paste Magazinu.

Treba jih je poslušati zdaj, preden postanejo veliki in jih bodo polne vse radijske postaje. Meni definitivno polepšujejo te krizne čase.

%d bloggers like this: