US mid-term elections: it’s the economy, stupid!

Če ameriške volilce najbolj skrbi predvsem inflacija in visoke cene goriv in če imajo cene goriv večinski vpliv na inflacijo (in to predvsem po začetku vojne v Ukrajini), potem so se demokrati z odločitvijo za aktivno spodbujanje vojne v Ukrajini ter za rigorozne sankcije ustrelili v koleno. Ker so si preveč želeli ošibiti Rusijo (prav zdaj in ne glede na ceno), bodo plačali za to visoko ceno (izgubo večine v obeh domovih ter izgubljene naslednje predsedniške volitve).

Zgodba me nehote spominja na “usodno privlačnost Mercatorja”: ker si je Todorić tako zelo želel prevzeti Mercator in postati vodilni trgovec v regiji, se je tako dodatno finančno izpostavil, da je to pokopalo tako Agrokor kot premoženjsko njega osebno.

(čeprav je tudi v ozadju tega poloma visoka politika in problem, ker se je Agrokor zadolžil pri ruskih bankah, zaradi česar je nato sledil pogrom s strani ostalih (zahodnih) kreditodajalcev)

Michael Roberts Blog

Americans go to the polls today to vote in the so-called mid-term elections for the US Congress.  All the seats in the lower House of Representatives are up for grabs, while a portion of the upper house, the Senate, is being voted on.  Currently, the Democrats hold a majority of just eight in the lower house and have a majority in the Senate only through the vote of the Chair, who is the Democrat vice president.

Current opinion polls suggest that the Republicans will gain control of the lower house with a majority of 20-30 seats while the Senate is much closer. If that result is about right, it will mean the Democrat Biden administration will be pretty much blocked from carrying out any of its proposed measures over the next two years up to the next presidential election in November 2024.

Perhaps it makes no difference who is calling…

View original post 1,113 more words

%d bloggers like this: