Nemška reakcija na Trumpa (2018): Nemčija bo postala povsem odvisna od ruske energije

Res priceless. Kdo je zdaj bebec?

Problem je, ker se Nemčija iz tega ni ničesar naučila in da so enako bebave njene sedanje poteze (1) zapiranja domačih (varnih, stabilnih, najbolj nizkoogljičnih) nukleark in (2) namesto njih odpiranje (najbolj umazanih, kar se da) termoelektrarn na premog, (3) forsiranje embarga na uvoz ruske nafte in plina, ki bo res energetsko združil Rusijo in Kitajsko ter (4) govoričenje, da je mogoče z variiranjem temperature ogrevanja / hlajenja za 2 stopinji povsem nadomestiti izpad ruskega plina. Nemška neumnost in trdoglavost vztrajanja v napačni smeri nimata meja. Žrtve pa smo seveda podjetja in prebivalci ostalih EU držav, katerim Nemčija kroji zunanjepolitično in energetsko prihodnost.

Najbolj preprosti ljudje, ki jih srečate v trgovini ali na cesti, razumejo in vam “v nulo” razložijo to nemško stupidnost in naše žrtovanje na tnalu te stupidnosti. Zakaj se jim pustimo nategovati? Zakaj nihče na najvišji ravni (razen Orbana) ne pove, da je cesar nag?

Posledica tega bo, da bomo naslednjič volili nekoga, kot je Orban, nekoga, ki bo poskrbel za naše nacionalne interese.

En odgovor

  1. Vse skupaj je tako noro, da človeka pusti brez besed. Vprašanje je, kdo bo to sr**** pospravil. Politiki, ki so nas v to pripeljali zagotovo ne. Vprašanje pa je kdo? Kdo bo počistil ta Avgijev hlev? Vlade so že začele padati in največja kriza se šele nakazuje. Ko bodo žabe ugotovile, da so jih skuhali in to bo najkasneje jeseni, zagotovo pa pozimi, se bo usul plaz.

    Kot ste napisali, najbolj preprosti ljudje razumejo te ukrepe kot skrajno neumne. Kaj se je zgodilo v vrhovih evropske politike? Je to korupcija brez primere, popolna nesposobnost, popolna odtujenost od realnega življenja, skrajno negativna selekcija, ki je polnila birokratske institucije v EU in, kar je še bolj nerazumljivo, institucije svetilnika evropskega gospodarstva, to je Nemčije. Morda bomo kdaj ugotovili zakaj se je to zgodilo, morda pa nikoli. Dejstvo pa je, da bodo posledice za nas hude.

    Všeč mi je

%d bloggers like this: