Katastrofa pred nami: Kje je samozaščitno ravnanje naše politike?

Marko Golob

Bog nas obvaruj,

…ob tej nekompetentnosti, hinavščini, da kaj hujšega ne omenim, me je še bolj strah, kot me je že. Edina prednost Habecka, se zdi, je, da ni dovolj inteligenten (ali pač), da bi znal dobro lagati in je v intervjuju mimogrede povedal resnico.

All market-economy processes would then be suspended. For some industries, it would be catastrophic. We aren’t talking about a couple of days or weeks, but about an extended period. We are talking about people who would lose their jobs, regions that would lose entire industrial complexes

Da vam obrazložim.

Ne gre samo za “some industries”, ekonomija je povezana. Ustavite kemijsko industrijo kot velikega uporabnika plina in ustavi se praktično vse, od avtomobilske industrije do kmetijstva. Spomnite se ustavitve avtomobilske industrije letošnjo pomlad. Zaradi kablov iz Ukrajine in platine za katalizatorje je stalo pol nemške paradne industrijske in glavne izvozne panoge. In to ni nič proti temu, kar nam sledi, če se ustavi kemija ali proizvodnja umetnih gnojil. To pomeni, da boste v 2023 LAČNI!

Pomeni, da se sesuje večina ekonomije vključno z državnimi proračuni in posledično ustavitvijo socialnih storitev. Da inflacije na nivojih, ki se je večina mlajših od 40 let niti predstavljati ne more, niti ne omenjamo.

Putin je imel popolnoma prav, ko je napovedal “autodafe” tj. samomor Evropske unije:

Kje je pri tem samozaščitno ravnanje naše politike? Medtem ko si Orban hiti zagotavljati 15-letno pogodbo o dobavi plina s Putinom po stabilnih dolgoročnih cenah in naredi vse, da ne bi pošiljal orožja v Ukrajino, Janša kot prvi evropski voditelj hiti v Kiev, Golob pa pošilja 35 oklepnih transporterjev v Rusijo na dan (22 junij) napada nacistične Nemčije na Sovjetsko zvezo!!!

In mi, Slovenci, to bedarijo mirno gledamo. Kako je že rekel znameniti Talleyrand:

“Je več kot zločin, je napaka.”

Jože, spraševal si se kje imajo Nemci pamet? Vprašajmo se raje, kje je pamet pri slovenski politiki?

Če nastane kaos v Evropi (kar je skoraj verjetno), se z Evropo in njeno pomehkuženo populacijo lahko zgodi karkoli. Obstoječa ureditev lahko razpade in vprašanje je, kaj bo potem z garancijo meja, predvsem malih držav.

https://tass.com/politics/1470157

Pa saj bodo Američani poskrbeli za red!

Ste prepričani?

ZDA so na robu državljanske vojne in v težki strukturni krizi, država je razklana politično, geografsko, ideološko oz. vrednostno. Kaj bo po volitvah v novembru 2022? Se lahko ZDA obrnejo vase, in se začnejo ukvarjati s svojimi problemi? Ne bi bilo prvič.

Je bilo treba tri desetletja drezat v oko ruskega medveda, ki je vse, kar si je želel, mirno trgovati z Evropo in živeti v miru.

Zakaj smo pustili podivjanim in klinično norim ameriškim neokonservativcem (ki so praktično vsi judovskega porekla iz bivše carske Rusije), da nas zapeljejo v to noro igro zgodovinskega revanšizma, sovraštva in destrukcije?

“Where are adults in the room?”, če parafraziram Varoufakisa.

Za časa hladne vojne so prevladale “cool heads” in preprečile najhujše. Danes nisem več prepričan, še posebej, ko gledam blokado Kaliningrajske Oblast-i, ki je čisto vojno dejanje po mednarodnem pravu in (mednarodnopravno) upravičen razlog za “Cassus beli” Rusije. Si ti norci res želijo jedrske vojne?

Vsa stvar je tako absurdna, da teorije zarote o namernem uničenju Evrope, ne zvenijo več neverjetno.

En odgovor

  1. Od navodil za varčevanje, so prešli na norčevanje. Bojim se, da je to res edina strategija EU politike.

    Sedaj imamo PVja, ki je iz stroke, upam da vsaj on ni neumen in da ve, da bo jeseni vsak zase (energenti, hrana, …).

    Mogoče bo naslednje leto bistveno višja nataliteta v EU (ob pogoju, da nas ne bo pokončala radiacija), ker se bomo greli na stari način.

    Všeč mi je

%d bloggers like this: