100 let kasneje ima epidemija enak obraz (2)

Kljub vsemu tehnološkemu napredku smo še vedno samo ljudje. Bazične stvari, kot so grožnje za zdravje in pomanjkanje hitrih tehnoloških rešitev za aktualne probleme, se ne spremenijo.

En odgovor

 1. Take situacije še nismo doživeli ne kot posamezniki ne kot človeštvo.
  Zaradi covida-19 nam vsak dan umre en avtobus državljanov.

  Zaradi epidemije covida-19 se v državi povečuje smrtnost, ugotavlja Statistični urad. V oktobru se je presežna umrljivost prvič izrazito razlikovala od povprečja preteklih let. Novo najvišje mesečno število umrlih pa bomo v Sloveniji zabeležili v novembru 2020, saj je do 22. novembra po začasnih podatkih statističnega urada (Surs) umrlo 2100 prebivalcev oz. skoraj 100 dnevno.
  Do zdaj je za mesec (gre za podatke zadnjih 20 let), v katerem je umrlo največ prebivalcev, veljal januar 2017, ko je umrlo 2425 prebivalcev. Takrat je Slovenijo dosegel vrhunec sezonske gripe. 29. januar 2017 je bil vse do epidemije covida-19 tudi edini dan, ko je število umrlih v enem dnevu preseglo sto, umrl je 101 prebivalec.
  https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/novembra-najvisje-stevilo-umrlih-v-20-letih-cepivo-v-slovenijo-prihaja-26-decembra/546111
  ….
  Glede na to, da letos gripe ni (ne doma ne po svetu):
  https://apps.who.int/flumart/Default?ReportNo=5&Hemisphere=Northern
  in da govorimo o izrednih dogodkih za človeštvo (pri katerem vsak dan umre en avtobus državljanov), bo zelo zanima letna analiza presežne umrljivosti. Ko bo (upam) nekdo moral odgovarjati za vse to kar se počne.

  Všeč mi je

%d bloggers like this: