Koalicija ustavnega loka

S skupino državljanov in državljank, ki so se že doslej angažirali s kritiko spodjedanja demokratičnih temeljev države Slovenije, sem na vodje štirih opozicijskih strank naslovil iniciativo za ustanovitev koalicije ustavnega loka.

Vodje opozicijskih strank so se s pobudo strinjale, zato smo na torkovem sestanku že pričeli vsebinske pogovore v tej smeri. Pobuda je zdaj na strani opozicijskih strank, katerih vodje bodo javnost nagovorili na novinarski konferenci danes, v sredo, 7. oktobra, ob 15h.

4 responses

 1. Blog bom pogrešal.

  In drznil si bom dati en nasvet – nikoli ne biti tako žaljiv kot so sedanji politiki v SDSu.

  Ampak ta vlada bo vsaj imela prispevek k razvoju slovenskega jezika:

  – odhojsati ali neodstopiti
  – odhojsanec ali lažnivec ali nenačelnež

 2. V SINTEZI-KCD podpiramo predlog J. P. Damijana za Koalicijo ustavnega loka in pripravljenost strank, da se dogovore, kako preprečiti zdrs Slovenije z demokratične poti razvoja.
  Svoje stališče utemeljujemo z dejstvom, da so samo v 6 mesecih delovanja sedanje vlade razgrajene številne inštitucije družbenega nadzora ali z nekorektno kadrovsko politiko, po vzoru Orbana in Vučiča, direktno podrejene vladi. Ta avtokratska politična usmeritev je za Slovenijo nesprejemljiva.
  V SINTEZI-KCD poudarjamo, da nujno potrebujemo prehodno tehnično vlado, ki bo med drugim izpeljala demokratsko prenovo volilne zakonodaje in tako prekinila negativno kadrovsko selekcijo ter obnovila institucije civilnega nadzora.

%d bloggers like this: