Koalicija ustavnega loka

S skupino državljanov in državljank, ki so se že doslej angažirali s kritiko spodjedanja demokratičnih temeljev države Slovenije, sem na vodje štirih opozicijskih strank naslovil iniciativo za ustanovitev koalicije ustavnega loka.

Vodje opozicijskih strank so se s pobudo strinjale, zato smo na torkovem sestanku že pričeli vsebinske pogovore v tej smeri. Pobuda je zdaj na strani opozicijskih strank, katerih vodje bodo javnost nagovorili na novinarski konferenci danes, v sredo, 7. oktobra, ob 15h.

En odgovor

  1. Blog bom pogrešal.

    In drznil si bom dati en nasvet – nikoli ne biti tako žaljiv kot so sedanji politiki v SDSu.

    Ampak ta vlada bo vsaj imela prispevek k razvoju slovenskega jezika:

    – odhojsati ali neodstopiti
    – odhojsanec ali lažnivec ali nenačelnež

    Všeč mi je

  2. V SINTEZI-KCD podpiramo predlog J. P. Damijana za Koalicijo ustavnega loka in pripravljenost strank, da se dogovore, kako preprečiti zdrs Slovenije z demokratične poti razvoja.
    Svoje stališče utemeljujemo z dejstvom, da so samo v 6 mesecih delovanja sedanje vlade razgrajene številne inštitucije družbenega nadzora ali z nekorektno kadrovsko politiko, po vzoru Orbana in Vučiča, direktno podrejene vladi. Ta avtokratska politična usmeritev je za Slovenijo nesprejemljiva.
    V SINTEZI-KCD poudarjamo, da nujno potrebujemo prehodno tehnično vlado, ki bo med drugim izpeljala demokratsko prenovo volilne zakonodaje in tako prekinila negativno kadrovsko selekcijo ter obnovila institucije civilnega nadzora.

    Všeč mi je