3 responses

 1. Pohvala za pogum.

  Film si le poglejte, je brilijantno narejen, njegova vrednost pa bistveno presega tisto, ki je vezana na samo epidemijo Covid-a.

  Naivnim vernikom, ali koristnim idiotom kot bi temu rekel Lenin, bo mogoče odprl oči.

  In mogoče se bodo potem začeli spraševati ne samo o Covid-u, ampak tudi o tem :

  – kako je mogoče, da plin življenja (CO2) od katerega zavisi vsa zelena zemlja kot jo poznamo, kar naenkrat (po letu 1990) postane “polutant”.

  – sonce kar naenkrat ni več glavni motor spremembe vremena

  – ciklična menjava vremena, najbolj normalna stvar na svetu, kar naenkrat postane problematični “Climate change”

  – da investiramo (kumulativno v 15 letih) cca 2,2 milijardi EUR v fotovoltaiko, pri tem pa bodo vse te instalacije proizvedle manj kot 5% (beri:pet) vse električne energije, ki jo bo proizvedel TEŠ6

  – da plačujumo milijarde za fotovoltaiko in vetrnice, pri tem pa lastna industrija (turbine, transformatorji, …) s katerimi bi lahko gradili HE na Savi ob več kot 90% lastnem viru dodane vrednosti , ni izkoriščena.

  – da z denarjem delavcev subvencioniramo nakupe dragih električnih avtomobilov (kot 2. ali 3. avtomobilske igračke) v lasti premožnejšega dela populacije, pri tem pa si običajno naveden delavec lahko privošči kvečjemu rabljen avto za nekaj tisoč Eur.

  – ….

  Nekoč je bilo moderno v naših pisarnah v IBM-u v Sydneyu na delovnih mizah imeti napis: THINK.

  CUI BONO?

  THINK, THINK, THINK!

  Všeč mi je

 2. Dr. Damijan, rad prebiram vaš blog, ker nisem ekonomist in ker so tematike predstavljene zanimivo, dovolj laično a obenem delujejo verodostojno. Zato se mi zdi, da ta objava nekako ne spada na ta sicer odličen blog. Meni dokumentarec deluje kot klasična oblika spletne manipulacije in dezinformacij. Če že moje skromno mnenje ni veliko vredno, lahko v najbolj priznani znanstveni reviji Science preberete komentar:

  https://www.sciencemag.org/news/2020/05/fact-checking-judy-mikovits-controversial-virologist-attacking-anthony-fauci-viral

  Všeč mi je

  • Sem si prebral članek v Science. Nanaša se na 1.del Plandemic movie. V Drugem delu Dr.Judy Mikovitch v detajlu odgovori na vse očitke.

   Dodatne informacije s tem v zvezi so na plandemicseries.com v razdelku Rabbit Hole, ki je obsežen repozitorij alternativnih člankov in znanstvenih objav na temo COVID-19 po ključnih avtorjih in temah.

   Nekater navedbe iz gornjega članka so v nemajhni meri ovrgli tudi drugi ugledni znanstveniki, med drugim nobelovec Luc Montaigner.

   Všeč mi je

%d bloggers like this: