2 responses

  1. Trump je lahko hkrati delno “moten” in politično trojno ustrežljiv do bogatih donatorjev Republikancev, svoje baze in do sebe. Ni treba, da je zgolj eno ali drugo.

    Njegova baza res ni sestavljena iz intelektualno ostrih ljudi, to so ljudje, ki imajo neke skrajno enostavne in problematične predstave o tem kako “narediti Ameriko spet veliko”.

    Že leta nekaj poslušajo o drugih silah globalizacije: Kitajski, EU, Rusiji, itd… Nikoli niso sploh dobro razumeli za kaj se gre, ampak zdaj so to sami negativci, krivi za njihovo nesrečo. Zgodba stara in enostavna kot čorba.

  2. Sicer pa nikar ne pozabimo bistva – Trump je fašistoidni korporativni klovn. Ima eno samo nalogo, ki jo izvaja na tisoč in en butast način: biti distrakcija, medtem ko se v “ozadju” nadaljuje koroporativno plenjenje, nadaljno naraščanje neenakosti in nova pravila v prid korporacijam. Ne samo da je Trump moten, Trump je motnja, dnevna motnja in distrakcija za te namene.

    Taka politika pasjega lajanja na ves svet ima nalogo pustiti domače oblastne razmere pri miru, oziroma tistim debelim donatorjem pri koritu še bolj pomagati. Ameriški proletariat/prekariat bo zato čez nekaj let še v slabšem stanju kot že je. In če ga ne bodo ustavili na naslednjih volitvah, bodo dokončno kupili pravljico o tem, da so drugi krivi za njihovo nesrečo, ne pa njihove korporacije, ki vodijo čisto vse, oni jih pa pridno pitajo kot delavci, še bolj pa kot zadolženi/zavedeni in izgubljeni potrošniki. Bodisi bodo ponavljali svojo zgodovino iz 30-tih, ali pa nemško, bomo videli.

%d bloggers like this: