Dobili 44 mio evrov nepovratnih sredstev za drugi tir, …vendar pa smo jih prej izgubili za 385 mio evrov

Evropska komisarka Violeta Bulc je včeraj – v seveda povsem politični piarovski maniri – prišla v Ljubljano povedat, da je Slovenija na februarskem razpisu za nepovratna sredstva EU (iz instrumenta za povezovanje Evrope – CEF) pridobila skupaj 63 mio evrov, od tega dobrih 44 mio za pripravljalna dela na projektu drugi tir. To je seveda odlična novica, saj pač “zastonj” dobimo 44 mio evrov nepovratnih sredstev (to ni čisto res, saj jih bomo prej vplačali v EU proračun, nato pa del teh prek razpisa dobili nazaj). Vendar pa je problem v tem, da je Slovenija zaradi neresne prijave pred dvema letoma (februar 2015) izgubila za skoraj 385 mio evrov nepovratnih sredstev za drugi tir. Z odobrenimi 44 mio evrov je ministrstvo za infrastrukturo še vedno za 340 mio evrov “v minusu” glede nepovratnih sredstev.

Poglejte spodnjo tabelo iz januarja 2015 narejene študije o možnostih financiranja 2. tira Koper – Divača (ki sva jo naredila s kolegom Alešem Groznikom), ki je pokazala, koliko nepovratnih EU sredstev bi lahko dobila Slovenija za financiranje gradnje 2. tira. Če bi le maksimalno izkoristila vse tedanje možnosti (možnost 85% sofinanciranja iz nacionalne kohezijske ovojnice in možnost 40% sofinanciranja iz rednega dela kohezije), bi Slovenija za 2. tir leta 2015 lahko dobila 385 mio evrov.

2-tir_Nepovratna sredstva

Vir: Damijan & Groznik, januar 2015

Vendar ministrstvo za infrastrukturo februarja 2015 tega projekta ni pravilno prijavilo na razpis EU. Prijavilo ga je s figo v žepo, brez zaprte finančne konstrukcije. In seveda izpadlo že v prvem krogu pregleda prijav zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev. Takrat so ministru za infrastrukturo po glavi blodile še ideje, da 2. tira sploh ne potrebujemo. In je raje pri ITF/OECD naročil študijo o (ne)potrebnosti 2. tira za 160,000 evrov. Namesto 2. tira pa je na tisti razpis prijavil povsem neprioritetne projekte na železniški infrastrukturi, ki jih spoh ne bomo potrebovali, če ne bo 2. tira.

Naj povem po domače in konkretno: zaradi napačne odločitve ministra za infrastrukturo januarja 2015 smo izgubili 340 mio nepovratnih EU sredstev za drugi tir. Zdaj pa trepetamo za drobtinice iz evropske malhe. In si bomo denar za gradnjo morali sposoditi, ga vrniti in še plačati obresti.

One response

  1. In potem ti še Brglez izjavi: “Z evropskimi sredstvi pa pride tudi evropski nadzor in mislim, da je osnovna ideja tega, da se izognemo evropskemu nadzoru in naredimo zadeve po domače. V moji stranki in tudi sam sem tega prepričanja, da se proti temu moramo boriti in ena od možnosti je, da si pod evropskim nadzorom in potem posle ni možno peljati po domače,”.
    Človek se lahko samo še vpraša (citiram Javšnika iz ene izmed epizod TV dober dan): “A je kdo sploh tu še normaln?”

%d bloggers like this: