Prava pot za začetek regulacije gig ekonomije

V Seattlu orjejo ledino glede regulacije gig ekonomije oziroma za začetek online “on-demand” ponujanja taksi prevozov (Uber in Lyft). Leta 2015 so v mestnem svetu sprejeli zakon, ki omogoča združevanje voznikov Uberja in ostalih v sindikate (zaradi tožb Uberja zakon sicer še ne velja). Naslednji teden naj bi v seattleskem mestnem svetu sprejeli resolucijo, v kateri naj bi med drugim določili najnižjo spodnjo tarifo taksistov na 2.4 dolarja (ne glede na to ali gre za zaposlene pri taksi podjetjih ali svobodnjake, ki vozijo za Uber ali Lyft). Gre za 60% povečanje dosedanje najnižje tarife pri obeh “on-demand” ponudnikih. Resolucija (glejte spodaj) med drugim ureja še zagotovitev regionalne licence za ponudnike taksi storitev, poročanje Uberja in Lyfta o tarifah, voznikih, urah, plačilih in tudi opcijo spremembe avtov za najem v taksije.

Kljub močnemu pravnemu in lobističnemu pritisku Uberja je seattleska resolucija korak v pravo smer, kajti sami “on-demand” ponudniki se do sedaj seveda niso uspeli sami regulirati. Glede na to, da gre za ameriško različico regulacije, zaposlitev voznikov ni regulirana. Evropska verzija bo seveda, tudi v duhu odločitve londonskega sodišča, morala vsebovati enakost statusa zaposlenih taksistov in svobodnjaških voznikov ter pravice iz tega statusa (do zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja). Gre za vprašanje časa.

Ključne točke seattleske resolucije:

  • Establishing a set of minimum charges, like a minimum base fare of $2.40 for all operators in the for-hire transportation industry
  • Requiring Uber and Lyft to provide data on fares, hours worked, number of drivers, and driver compensation
  • Establishing minimum compensation for independent contractors
  • A regional license system for all for-hire transportation operators
  • Leveling operating fees
  • Creating an optional avenue to convert for-hire vehicles into taxis
  • Establishing a bill of rights for drivers and passengers

Vir: GeekWire

%d bloggers like this: