2 responses

  1. Ideja mešanice Hilary in Sandersa je precej žalostna, desničarske tendence “Liberalne stranke” bi najverjetneje prevladale in na koncu bi dobili koalicijo zelo podobno sedanjim demokratom. Po drugi strani je pa res čudno, da raznolika 320+ milijonska nacija še prenaša ozkost rigidnega dvostrankarstva. Argument zanjo naj bi bila stabilnost, toda uspeh Trumpa je dokaz, da lahko sprva čudaški kandidat zamaje tudi tak rigiden sistem.

    Lekcija danes je, da “sredina” ne drži več. Sredina je en sam status quo in neoliberalizem in še več istega, ki ne pelje nikamor in ljudje se povsod vse bolj odvračajo stran od tega. Za moje pojme je veliko bolje, če se obrnejo v levo kot v desno.

  2. Hilary Clinton je morda še zadnja pojava “zmernega” liberalizma na katerem ni v bistvu nič zmernega. Njegova zmernost je kvečjemu v zmernem in mirnem prenašanju neenakosti, bede in spodbujanju vojn, elitni liberalizem kakršnega zastopa povsem ustreza oznaki “ekstremni center”. To so zadnje, zaenkrat še uspešne pojave stare politične ponudbe, ki gre počasi skozi okno, tako kot je šla v Grčiji.

%d bloggers like this: