Kaj zamerim volilcem

Včeraj je bil na Štajerskem čudovit sončen in tudi sicer fantastičen dan. Dopoldne smo med vinogradi jedli svežo prleško gibanico, pili kavo in srebali domač zeliščni liker. Prižgali svečo na maminem grobu. Nato igrali fuzbal z mulci in ženami. Pekli na žaru. In popoldne spet sedeli v senci in modrovali. Modrovali o tem, ali bi bilo bolj smiselno čoporativno dati glas Peterletu in mu omogočiti še boljšo bruseljsko pokojnino ali pa glasovati za Lukšiča in se ga znebiti za 5 let. Pri zadnjem predlogu sem bil bolj osamljen. Antipatija do Lukšiča med družinskimi člani je bila premočna.

Nikomur pa se ni dalo niti pomisliti na to, da bi dvignil svojo rit in res šel do volišča. Eh, dan je bil preveč lep, da bi si ga človek pokvaril s pogledom na slike naših ljubljenih kandidatov.

Toda, kar me boli in kar res zamerim našim volilcem, je to, da so ravnali enako. Da niso bili sposobni toliko racionalnega premisleka ali čustvenega naboja in zmogli toliko fizičnega napora, da bi – namesto mene – šli “odvolit” antipatična Lukšiča in Mencingerja v Bruselj. Da se znebimo obeh škodljivcev za vsaj 5 let. Tudi njuni lastni – po Mencinger-Toplakovi definiciji – “normalni” volilci niso zmogli toliko čustev in/ali racia in nas rešiti. To pa “normalnim” volilcem resnično zamerim.

Aja, kaj pa Evropa, skupna evropska identiteta in to? Kakšna Evropa?

2 responses

  1. Hehehe, po dveh mandatih ima ze zagotovljeno evropsko pokojnino…tako da tu bistvene razlike v pokojnini ne bo, bo pa v vsakodnevnih dohodkih, saj je dovolj, da se poslanci podpisejo, ko pridejo na delo in pade dnevnica v visini 250 evov oz 300.
    Meni je absurd voliti evropske poslance zaradi necesa drugega: v EU ne zastopajo interesov maticne drzave, ampak EUja in lastne stranke oz stranke tiste skupine, v katero so razvrsceni ( ljudka, leva, …) Ti poslanci so trobila evropskih strank, volijo, kot morajo in kot so direktive.
    NI GOVORA, da bi lahko delali zunaj okvirov svoje politicne stranke. Getizirani! In kar odloci samo najmocnejsa stranka, ima sanso, da prodre oz da bo lahjo zbrala podporo. Mini politicnim skupinicam ..ni dano nicesar, razen govorjenja brez posledic, a so brez vsake politicne teze.
    Je pa EP zbiralisce odsluzenih politikov in tam ponovno ozivijo zaradi financnih privilegijev in potovanj sirom po svetu in unicujejo naprej na evropski ravni, kar so unicevali ze doma.
    Je ze prav, da ostanejo doma! Tako so skode zgolj na lokalni ravni neke drzave.

<span>%d</span> bloggers like this: